POLICIJA ISTRAŽUJE SNAJDERA I KAJTA, ONO ŠTO SU UČINILI JE BAŠ... Holandske legende u problemu, ovo ne može završiti bez posledica!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • POLICIJA ISTRAŽUJE SNAJDERA I KAJTA, ONO ŠTO SU UČINILI JE BAŠ... Holandske legende u problemu, ovo ne može završiti bez posledica!

Holandska policija držala je nekoliko sati na ispitivanju dvojicu bivših fudbalskih asova Dirka Kujta i Veslija Snajdera pod sumnjom da su se ilegalno kockali na sajtovima u rukama dilera droge.

Prema prvim rezultatima istrage sa kojima spekulišu holandski mediji izgleda da je veća krivica na strani fudbalera Fejnorda i Liverpula, koji je priznao da učestvovanje u kockarskim igrama, samo je negirao da je tokom tih seansi trošio 25.000 evra na dan.

Stvar ne bi došla pod udar javnosti da policija nije već dugo vremena držala na oku Pita S. i njegovog sina Fredija S. za koje postoji osnovana sumnja da su veliki dileri droge i vlasnici ilegalnih sajtova za kockanje,

Policajci koji su tajno prisluškivali razgovore došli su do informacije od umešanih kriminalaca da Kujt troši po 25.000 evra na dan, što on sam negira tokom ispitivanja.

- Često sam ostavljao pare na sajtu, ali ponekad sam i dobijao.Nisam igrao zbog novca, uživao sam u igri - rekao je navodno Kujt.

Vesli Snajder je takođe ispitivan, ali je izgleda policija prilično brzo prošla njegov slučaj. Ovde je problem izazvao njegov blizak rođak, koji je igrajući na ovakvim sajtovima napravio velike dugove, pa su mafijaši želeli da ih naplate kod njegovog bogatog rođaka fudbalera.

Kujt za sada ima status svedoka, ali bi to moglo da se promeni u "osumnjičeni“ budući da postoje dokazi o velikim uplatama na priču o gotovinskim uplatama čak i na benzinskim pumpama, što njegovo delo neki tumače i kao pranje novca.

Kraj nevoljama se ne nazire, jer Kujt je rekao da je za sajt saznao od drugog bivšeg igrača Fejnorda, ali njegov indetitet još nije otkriven.

Na objavu ove priče De Telegrafa Kujt je reagovao sledećim rečima:

- Period kada sam kockao preko Edobeta sada je daleko iza mene i radije ne bih da me podsećate na to vreme.

Kajt ima 41 godinu, igrao je za Fejnord, Liverpul i Fenebahče i čak 104 puta za selekfciju Holandije. Vesli Snajder ima 37 godina, nastupao je za Ajaks, Real Madrid, Inter Galatasaraj i katarsku Al Garafu do 2019. godine. Za Holandiju je zabeležio 133 nastupa.

Dve fudbalske legende zajedno rade kao komentatori na jednoj holandskoj televiziji.

24sedam

Komentari