PRIRODA JE USTALA PROTIV LJUDI! NAČIN NA KOJI SMO ŽIVELI JE NEODRŽIV! Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći… SADA ZNAMO ŠTA JE ZAISTA VAŽNO!

    foto: Fotoilustracija/Pixabay.com
    Podeli
  • PRIRODA JE USTALA PROTIV LJUDI! NAČIN NA KOJI SMO ŽIVELI JE NEODRŽIV! Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći… SADA ZNAMO ŠTA JE ZAISTA VAŽNO!

Uefa je odložila Evropsko fudbalsko prvenstvo za godinu dana. Takva radikalna odluka bila je neizježna s obzirom na širenje koronavirusa u Evropi, novom žarištu bolesti otkrivene prošlog decembra u Kini. U Italiji, gde je 12. Juna trebalo započeti Evropsko prvenstvo, zabeleženo je više od dve hiljade mrtvih. U Španiji, još jednoj zemlji-domaćinu, do utorka je od posledica koronavirusa smrtno stradalo više od 500 ljudi.

Nemačka je takođe domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2024. godine, a jedan od omiljenih Nemaca, selektor Joakim Lev objavio je poruku koja je odjeknula sportskom Evropom.

"Poslednjih nekoliko dana potaknulo me na duboko razmišljanje. Svet je, čini mi se, doživio kolektivnu katarzu. Imam osećaj da se i priroda usprotivila ljudskom ponašanju. Jer način na koji smo živeli i radili proteklih godina bio je neodrživ. Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći i što većim profitima. Uopšte nas nisu zanimali glad u svetu, prirodne katastrofe. Sada smo suočeni s nečim što pogađa baš sve, napokon smo shvatili što je zapravo važno u životu!", rekao je potreseni Lev o čemu je razmišljao proteklih dana i priču zaključio fudbalom:

"Naravno da bi naša reprezentacija želela ovog leta igrati na prvenstvu kojeg je izborila. Svaki sportaš živi za te velike utakmice i velike turnire. Ali svi mi moramo štititi zdravlje i živote ljudi, to naravno vredi i za fudbal. Zbog toga je ovakva odluka u potpunosti ispravna, odlaganje evropske smotre nema alternative. Do pre nekoliko nedelja smo razmišljali o Bundesligi, Ligi šampiona, Evropskom prvenstvu, a sada kada je koronavirus paralizirao svet, više ništa nije kao pre!".

Jutarnji.hr


Komentari