PSŽ BI MESIJA DA UPARI SA NEJMAROM I MBAPEOM! Ima li u budžetu mesta za sjajnog Argentinca! Problem su pravila finansijskog fer pleja!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • PSŽ BI MESIJA DA UPARI SA NEJMAROM I MBAPEOM! Ima li u budžetu mesta za sjajnog Argentinca! Problem su pravila finansijskog fer pleja!

Naser El Kelaifi tvrdi da PSŽ želi da zadrži najbolje igrače Kilijana Mbapea i Nejmara. Veliko je pitanje da li će "sveci" u tom slučaju biti u mogućnosti da angažuju Lea Mesija iz Barselone.

Kilijan Mbape i Nejmar predstavljaju pravo malo blago u rukama Parižana, a klub nastoji da ih zadrži u svojim redovima - tak bar tvrdi predsednik Naser El Kelaifi.

"Počeli smo pregovore sa Nejmarom i Mbapeom o produžetku ugovora. Razgovori su poverljivi, ali sam siguran da oba igrača žele da ostanu kod nas", rekao je El Kelaifi.

Najveći problem su pravila finansijskog fer pleja, odnosno kako će klub uklopiti njihove plate u svoj budžet.

Nejmar je rekao da ne razmišlja o odlasku iz Pariza.

"Veoma sam srećan u Parizu, zadovoljan sam klubom i saigračima. Ideja o odlasku nije mi prošla kroz glavu", rekao je Brazilac posle utakmice sa Bašakšehirom, na kojoj je postigao het-trik.

Brazilac je početkom sezone koketirao sa Barselonom, čak i zatražio od kluba transfer, ali okolnosti su se očigledno promenile.

Pored toga, Nejmar je nedavno pozvao Mesija da mu se pridruži u Parizu.

Veliko je pitanje da li će "sveci" uspeti da angažuju Argentinca, ukoliko Nejmar i Mbape produže ugovore.

Mladog Francuza otvorenih ruku čeka Real Madrid, koji je spreman da obori svetski rekord samo da Mbape obuče dres "kraljevskog" kluba.

Pregovori su u toku, iako je i Nejmaru i Mbapeu ostalo još dve godine do isteka ugovora, a čak i u slučaju da se novi ugovori potpišu, to ne znači da igrači neće promeniti sredinu narednog leta, ali će pregovaračke pozicije sa drugim klubovima biti neuporedivo jače.

RTS

Komentari