RASULO U DINAMU, MAMIĆI MORAJU U ZATVOR, MODRI HITNO MORAJU OTPUSTITI TRENERA! Vrhovni sud RH gasi giganta?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • RASULO U DINAMU, MAMIĆI MORAJU U ZATVOR, MODRI HITNO MORAJU OTPUSTITI TRENERA! Vrhovni sud RH gasi giganta?!

Vrhovni sud je u većini potvrdio nepravosnažnu presudu Županijskog suda u Osijeku kojom su Zdravko i Zoran Mamić, poreznik Milan Pernar, te aktuelni direktor HNS-a Damir Vrbanović osuđeni zbog pljačke Dinama.

amić i ostali iz ovog slučaja osuđeni su za izvlačenje 116 miliona kuna iz gradskog kluba, kao i poreznu prevaru od 12.2 miliona kuna. Gazda kluba Zdravko Mamić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 6 i po godina, te je presudu Vrhovnog suda trebalo čekati u pritvoru, ali je pre izricanja nepravosnažne presude pobegao u BiH gde se i danas skriva od hrvatskih institucija, piše Index.hr.

Aktuelni trener Dinama Zoran Mamić u istom postupku osuđen je kaznom zatvora u trajanju od 4 godine i 11 meseci, a ona je danas preinačena u kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i osam meseci. Mamiću mlađem kazna je umanjena u delu u kojem mu se na teret stavljalo da je podsticao na zloupotrebu bivšeg poreznika Milana Pernara tokom poreznog nadzora u Dinamu.

U delu presude u kojem se Zoranu Mamiću na teret stavlja podela od transfera Dejana Lovrena iz Dinama u Lion – Vrhovni sud potvrdio je odluku Županijskog suda u Osijeku. Zbog istog dela osuđen je i bivši direktor Dinama, a sada direktor HNS-a Damir Vrbanović, kojeg čeka zatvorska kazna u trajanju od tri godine.

Mamići i Vrbanović iscrpeli su sve pravne mehanizme u ovom slučaju, te više nemaju mogućnost žalbe. Prema Zakonu u sportu Zoran Mamić i Damir Vrbanović, osobe s pravomoćnim presudama i osudama na kaznu zatvora, više ne smeju raditi u sistemu sporta. Dinamo je dužan u roku od osam dana od saznanja za pravoznažnu presudu raskinuti ugovor sa Zoranom Mamićem

Komentari