REAL VRAĆA SVOJE DETE, DOVOLJNO JE RAZBIJAO PROTIVNIKE U DORTMUNDU! Borusija bi da zadrži Ašrafa Hakimija, ali…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • REAL VRAĆA SVOJE DETE, DOVOLJNO JE RAZBIJAO PROTIVNIKE U DORTMUNDU! Borusija bi da zadrži Ašrafa Hakimija, ali…

Ašraf Hakimi igrač je madridskog Reala na pozajmici u Borusiji Dortmund. Mladi 21-godišnji Marokanac svojim je igrama uverio Realovu struku da za njega ima mesta u Kraljevskom klubu, pa bi se tamo trebao uskoro vratiti.

Hakimi je na pozajmici do kraja sezone. Sportski direktor Borusije Mihael Zorc javno je istakao da je njihova želja zadržati Hakimija, ali Marka piše da u Realu već računaju na njega u planovima za sledeću sezonu - u Kraljevskom klubu čeka ga mesto na popisu 20-ak igrača koji bi konkurisali za udarnu postavu.

Hakimi je rođen u Madridu, a Realu se pridružio s osam godina. Sledeće sezone trebao bi se boriti za poziciju desnog beka s još jednim proizvodom Realove akademije – Danijem Karvahalom, igračem koji je imao sličan put.

Karvahal je jednu sezonu proveo u Bajer Leverkusenu, iz kojeg se 2013. vratio u Real. Razlika je što je Hakimi već drugu sezonu na pozajmici, dok je Real Karvahala prodao s opcijom prvava preče kupovine - otišao je za pet miliona evra, a vratio se za 6,5.

Hakimi je ove sezone dao šest golova (četiri u Ligi šampiona), a ima i šest asistencija. Srušio je i rekord Bundeslige – na utakmici protiv Lajpciga kada mu je izmerili brzinu od 36,2 km/h, najviše otkad je uvedeno merenje (sezona 2011./2012.).

Sport.ba/Teleks.info

Komentari