ROBERTO MARTINEZ NOVI TRENER BARSELONE! Selektor Belgije menja Ernestea Valverdea

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ROBERTO MARTINEZ NOVI TRENER BARSELONE! Selektor Belgije menja Ernestea Valverdea

Ernesteu Valverdeu su izgleda dani odbrojani i pored Mesjevog govora u kome se nada da će sadašnji trener Barselone ostati na klupi. Kako javljau brojni španski mediji glavni kandidat za vrelu klupu katalonskog kluba je Roberto Martinez, selektor reprezentacije Belgije.

Dvanaest godina je Marrtinez proveo u klupskom fudbalu kao trener pre nego što je seo na klupu nacionalnog tima Belgije.

Brojni španski i belgijski mediji prenose da su čelnici Barselone već počeli pregovore sa selektorom Belgije, i to odmah nakon poraza od Liverpula u Ligi šampiona. Ugovor Martineza i FS Belgije ističe narednog leta.

Najveći uspeh Roberto Martinez je napravio prošlog leta kada je selekciju Crvenih đavola popeo na treće mesto na Svetskom prvenstvu, odmah iza Francuske i Hrvatske. Do najvećeg uspeha u svojoj istoriji, Belgija je došla pobedom nad Engleskom od 2:0 u meču za treće mesto.

U klupskoj karijeri je mnogo obećavao kada je kopačke zamenio odelom. Preuzima Svonsi koji odmah uvodi u rang više (iz Lige 1 u Čempionšip).

Nakon samo dve sezone prelazi u Vigan i tri godine uzastopno ih održava u Premijer ligi. U poslednjoj sezoni, 2012/2013, ipak ispada iz lige ali je napravio istorijsi uspeh - osvaja FA Kup. Tako je Vigan ušao u istoriju fudbala kao jedina ekipa koja je igrala drugu ligu i Evropu istovremeno.

Preuzima Everton, iako je imao dobru ekipu predvođenu Lukakuom, nije uspeo ništa značajnije da postigne, tako da je nakon tri sezone bio smenjen i zatim preuzima selekciju Belgije.

Da bi španski strateg preuzeo kormilo kluba sa Nou Kampa, neophodno je da se uprava Barselone rastane sa sadašnjim strategom Ernesteom Valverdeom. Njegov status je nepoznat iz razloga što jedna struja želi što pre da mu se zahvali, jer ne mogu da pređu preko neuspeha u Ligi šampiona i poraza u Kupu kralja. Sa druge strane na njegovoj strani je Mesi, koji predvodi drugu struju.

Telegraf

Komentari