SITI SE POIGRAO SA JUNAJTEDOM, DA LI JE OVO I KRAJ SOLSKJERA?! Veliki derbi Mančistera samo na papiru, Gvardiola održao čas fudbala na "teatru snova"!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SITI SE POIGRAO SA JUNAJTEDOM, DA LI JE OVO I KRAJ SOLSKJERA?! Veliki derbi Mančistera samo na papiru, Gvardiola održao čas fudbala na "teatru snova"!

U velikom mančesterskom derbiju u okviru 11. kola Premijer lige Siti je lako savladao Junajted na "Old trafordu" – 2:0 (1:0).

Gledali smo potpunu dominaciju tima Pepa Gvardiole i nijednog sekunda utakmice nije bilo dileme kakav će biti ishod ovog susreta.

Junajted je bio potpuno nemoćan, često smo gledali igru mačke i miša, te je publika na "teatru snova" sigurno je otišla kući ljuta, još jednom, posle "petarde" koju je na istom mestu pre dve nedelje "bacio" Liverpul.

To bi moglo da znači da će Ole Gunar Solskjer konačno dobiti otkaz, jer teško da je ostalo još kredita kod vlasnika kluba.

I sam poraz od najvećeg rivala je problematičan koliko, ali još više jeste nemoć koju su iskazali igrači koji bi trebalo da se bore za najviše domete.

Od prvog minuta gledali smo "viktorije" na polovini Junajteda, čija je odbrana već u sedmom popustila i sama sebi smestila loptu u mrežu.

Dugo je trajao napad Sitija, zavladala je opšta panika u petercu, a kada je usledio oštar centaršut sa leve strane Erik Baij je zakucao loptu u gol Davida de Hee.

Španski golman je u nastavku branio moguće i nemoguće, a u razmaku od osam minuta imao je pet vanserijskih odbrana.

Među njima se najviše ističe gotovo nemoguća intervencija kod stopostotne šanse za Gabrijela Žesusa.

Da nije bilo De Hee već tada bi razlika bila mnogo veća, ali je ona ipak duplirana u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Žoao Kanselo je sa leve strane poslao ulaznu loptu koju su svi propustili, pa i Luk Šo kome se iza leđa prikrao Bernardo Silva i na drugoj stativi smestio loptu u mrežu.

To je Sitiju dalo lufta da u nastavku spusti tempo i potpuno umrtvi utakmicu, te je na taj način bez mnogo oscilacija i problema privede kraju.

Junajted jeste stigao do nešto većeg poseda lopte u određenom periodu, ali samo je mogao da se zadovolji tim statističkim parametrom i ničim više

Osim jednog voleja Kristijana Ronalda u prvom poluvremenu koji je Ederson lako ukrotio, domaćin je bio potpuno bezopasan u drugom i nismo videli apsolutno ništa od Solskjerovih izabranika.

Siti je došao do druge pozicije sa 23 osvojena boda, dva manje Čelsija i jednim više od Liverpula, sa utakmicom više od oba rivala.

Junajted je ostao na 17 bodova i petom mestu sa kog će gotovo izvesno skliznuti do kraja 11. runde Premijer lige.

Mančester junajted: De Hea – Van-Bisaka, Baji, Megvajer, Lindelof, Šo – Fred, MekTominej, Bruno – Ronaldo, Grinvud.

Mančester siti: Ederson – Voker, Dijas, Stouns, Kanselo – Rodri, Gundogan, Bernardo – Žezus, De Brujne, Foden.

B92.net

Komentari