SVET SE OPRAŠTA OD MARADONE! PELE I LINEKER, PIRLO, MURINJIO, REAL, BARSA, DIJEGOV NAPOLI... Tek sada se vidi ko je bio neponovljivi El Pibe!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SVET SE OPRAŠTA OD MARADONE! PELE I LINEKER, PIRLO, MURINJIO, REAL, BARSA, DIJEGOV NAPOLI... Tek sada se vidi ko je bio neponovljivi El Pibe!

Do pojave Lea Messija, vječno pitanje u nogometu je glasilo: Tko je bolji, Pele ili Maradona? Danas se dirljivom porukom oglasio i sam Kralj Pele.

I ne samo on, od velikog El Pibea oprostili su se svi najvći svetski sportisti i bivši i sadašnji!

Peleova poruka govori više od reči i pokazuje koliko je poštovao Maradonu!,

''Tužne vesti. Izgubio sam dragog prijatelja, a svet je izgubio legendu. Puno je još toga za reći, ali zasad neka Bog da snagu njegovoj porodicii. Nadam se da ćemo jednog dana zajedno igratifudbal na nebu'', napisao je Pele.

Putem Instagrama od Malog Zelenog su se oprostili i Žoze Mourinjo te Andrea Pirlo!

Od svog bivšeg igrača oprostila se i Barsa objavom na Twitteru. ''Hvala ti za sve, Dijego'', stoji u objavi.

Maradona je igrao za Barselonu, ali Real se gospodski oprostio od legende!

Maradona je Napoliju donio dve i do sada jedine titule prvaka Italije. Klub se ovako oprostio od njega.

Maradona je na putu do svetskog zlata u četvrtfinalu srušio Englesku. Zabio je oba gola u pobedi 2:1. Prvi je bio Božjom rukom, a drugo je Gol stoljeća. Ipak, strijelac za Englesku s te utakmice Gari Lineker je poslao dirljivu poruku

''Vesti iz Argentine kažu da je Diego Armando Maradona umro. S neke udaljenosti bio je najbolji igrač moje generacije i verovatno najbolji svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali turbulentnog života, nadam se da će napokon pronaći utjehu u Božjim rukama'', napisao je Lineker.

Luka Dončić se oprostio od Maradone, kao i veliki Iker Kasiljas!

Index.hr

Komentari