TAKO TO RADI KLOP, POTROŠIO 1,9 MILIONA NA POJAČANJA, A PRODAO IGRAČE ZA 60! Zvezda je na igrače pukla tri puta više od Redsa!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TAKO TO RADI KLOP, POTROŠIO 1,9 MILIONA NA POJAČANJA, A PRODAO IGRAČE ZA 60! Zvezda je na igrače pukla tri puta više od Redsa!

"Ako ste došli zbog toga, potpuno ste promašili. Idite preko, do Evertona, oni su vam potpuno u tome. Mi nećemo dovoditi nikoga, a posebno nećemo kupovati igrače samo zato da nekoga kupimo i zbog toga što to rade svi ostali."

Ovako je Jirgem Klop pre nekoliko nedelja, kada je ludilo prelaznog roka bilo na vrhuncu, govorio na posljednjoj konferenciji za medije prvaka Evrope pre početka sezone.

I ostao je dosledan do kraja i imun čak i na histeriju last-minute šopinga, kada padaju sve ograde. Liverpul je nakon ovog Klopovog manifesta doveo samo jednog igrača. Ali to je napravio zbog teške nužde. Nakon što mu se u prvom kolu teško povredio golman Alison, ostao je samo na rezervnom Adrianu pa je morao angažovati još jednog vratara. Međutim, to je bio besplatni 35-godišnjak Andi Lonergan, doveden da bude lojalna rezerva.

Osim njega, koji je bio prisilna, a ne planska kupnja, Liverpul je ranije ovog leta doveo tek spomenutog Adriana, ali i njega kao slobodnog igrača bez odštete, te samo 1,9 miliona evra plaćenog Sepa van den Berga, štopera PEC Zvolea. Ako vam njegovo ime ništa ne znači, ne brinite se, jer reč je o tek 17-godišnjaku. Doduše, kite ga titulom "novi Van Dijk", ali ovaj dečak tek treba u mladoj ekipi Redsa dokazati da je vredan stavljanja u istu rečenicu s najboljim braničem na svetu.

I to je bilo to od ulaznih transfera Liverpula ovog leta: tri igrača uz ukupan trošak od pišljivih 1,9 miliona evra. Njegovi najveći rivali su se pak razbacivali pa je tako Mančister Siti na pojačanja potrošio 168 miliona, Junajted 159, a Arsenal 152 miliona evra.

Liverpul je zato daleko aktivniji i jednako mudar bio na suprotnoj, izlaznoj strani. Napadača Danija Ingsa prodao je Sautemptonu za 22 miliona evra, krilo Rajana Kenta je dao Rendžersu za 8,5, a golmana Simona Mignoleta je plasirao u Briž za 7 miliona evra.

Tajms ističe da je, kada se tome dodaju odštete za Kamača, Ejariju, Dankana i Džonsona, te naknade za pozajmice Vilsona, Grujića i Avonija, Liverpul ovog leta zaradio 60 miliona evra.

Rešio se, dakle, niza igrača koji nisu bili ni blizu prvoj ekipi i još je na njima sjajno zaradio, a istovremeno je sačuvao tim koji je osvojio Ligu Šampiona i u fotofinišu ostao bez naslova u Premijerlige.

Više je potrošila Zvezda ili Dinamo, a zna se gde I u kakvim ligama igraju ovi klubovi! Crveno-beli su doveli fudbalere vredne 5,7 miliona evra. Toliko!!!

Teleks.info/Index.hr

Komentari