(VIDEO) ALISON JE HEROJ BRAZILA, sada su svi videli zašto ga je LIVERPUL UČINIO NAJSKUPLJIM GOLMANOM IKAD!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ALISON JE HEROJ BRAZILA, sada su svi videli zašto ga je LIVERPUL UČINIO NAJSKUPLJIM GOLMANOM IKAD!

Zaboravite Brazil iz romantičnih fudbalskih priča, ostalo je tek deset nemoćnih. I najbolji golman sveta koji ih spašava.

Videlo se to i u četvrtfinalu Kopa Amerike. Iako im je suparnik bio Paragvaj, krajnje limitirana reprezentacija koja je grupu prošla sa samo dva boda, dok je u prvoj nokaut-rundi od 58. minuta ostala s igračem manje, Brazilci na prolazu u polufinale nakon penala (4:3) i na tome što nisu izgubili u regularnom delu (0:0) mogu zahvaliti samo Alisonu Bekeru.

Golman Brazila i četvrtu utakmicu na prvenstvu Južne Amerike sačuvao je mrežu, a svoju reprezentaciju poštedio jedne od najvećih blamaža u istoriji. Jer da je domaćin Kope ispao od ovako slabog suparnika, brazilski reprezentativci mesecima se ne bi smeli pojaviti u javnosti.

Toga ih je spasio Alisson, ali ne samo sjajno skinutim penalom Gustavu Gomezu na početku raspucavanja, nego prije svega onim što je napravio u 28. minuti.

Paragvajski napadač Derlis Gomez prihvatio je centriranu loptu na drugoj stativi i iskosa, sa samo pet metara, sjajno i snažno pucao pod prečku. Lopta je, čini se, neobranjivo i brzo išla prema golu i bilo je gotovo sigurno da će tamo i završiti nakon što topovski snažno opaljena prođe "kroz uši" golmanu Brazila.

Ali gol te reprezentacije ne brani bilo kakav golman. Nego onaj koji je sezonu 2017./18. u Romi, tokom koje je u Serija A imao 17, a u Ligi šampiona pet utakmica bez primljenog gola, prošlog jeta oplodio transferom u Liverpul teškim 72 miliona evra, čime je postao najskuplji golman u istorijii.

Mesec dana kasnije taj rekord mu je uzeo Kepa Arizabalaga, za kojeg je Čelsi platio Atletiku 80 milijuna evra. Ali zato se, kada su obojica došli u Englesku, pokazalo kome pripada tron.

Alison je prvu sezonu u Premijer Ligi obeležio fantastičnom 21 utakmicom bez primljenog gola, zbog čega je dobio Zlatnu rukavicu. Briljirao je i u Ligi šampiona, i to kada je bilo najpotrebnije. Na revanš meču polufinala protiv Barselone nizom velikih obrana pomogao je neviđnom preokretu, nadoknadi poraza 0:3 iz prvog meča pobedom 4:0 u revanšu. U finalu L ige šampiona i pobedi protiv Totenhama takođe je sačuvao mrežu (2:0) i imao osam obrana.

Index.hr

Komentari