(VIDEO) MUŠTERIJA PARTIZANA POSTAJE NAJBOGATIJI KLUB U EVROPI! Cilj je osvajanje Premijer lige i LŠ!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) MUŠTERIJA PARTIZANA POSTAJE NAJBOGATIJI KLUB U EVROPI! Cilj je osvajanje Premijer lige i LŠ!

Dok cela Evropa u sportu masovno smanjuje primanja, zbog pandemije korona virusa, u Njukaslu zadovoljno trljaju ruke!

Naime, Svrake su posle više od decenije promenile vlasnike! Ovaj premijerligaš je prodat za 343.000.000 evra, a dosadašnji predsednik Majk Ešli ustuio je svoje mesto princu Mohamedu Bin Salmanu!

To, međutim, nije sve! Najbolja vest za navijače kluba, koji su fudbaleri Partizana eliminisali 2003. godine na putu ka ulasku u Ligu šampiona, je ta da će menadžer Stiv Brus dobiti na raspolaganje 200 miliona funti ili preciznije 230.000.000 evra za kupovinu u letnjem prelaznom roku!

Princ Mohamed je izgleda ozbiljno "zagrizao" da od Svraka stvori novog vladara, kao što su učinili šeici sa Mančester Sitijem. Prioritet je da vrate Njukasl u Ligu šampiona, a prethodno angažuju najveća imena evropskog fudbala.

Menadžer Stiv Brus se brinuo da li će ostati na klupi premijerligaša, međutim, posle odluke oko donacije novca za pojačanja, njegove pozicije su zacementirane. Podsetimo, Saudijci imaju 80 odsto vlasništva u Njukaslu, deo je u vlasništvu finansijerke Amande Stejvli, odnosno tajkuna Dejvida i Sajmona Rjubena, koji poseduju po deset odsto kluba.

Inače, Princ Mohamed bin Salman je najmoćnijoj figura u fundamentalističkoj islamskoj zemlji i jedna od najdominantnijih na globalnoj sceni. Zapadni mediji ga nazivaju MbS, arapski je princ koji će postati i arapski kralj jednog dana kada njegov 84-godišnji otac Salman bin Abdulazis Al Saud napusti tron.

Otkako mu je otac pre tri godine dodelio titulu prestolonaslednika, uticaj 34-godišnjeg MbS-a u Saudijskoj Arabiji neprestano je rastao. Njegovo ime povezuje se i sa ubistvom novinara Džamala Kašogija, Arapa koji je živeo u SAD-u i pisao za Vašington Post, kao i rat u Jemenu u kojem je ubijeno hiljade civila i gde 14.000.000 ljudi strahuje od gladi. CIA je objavila da je MbS naredio ubistvo Kašogija.

SD

Komentari