(VIDEO) NA BRUTALAN NAČIN JE ATLETIKO SPREČIO DA UZME SUPER KUP ŠPANIJE, proglašen je igračem utakmice, ALI ON SE KAJE ZBOG SVOG POSTUPKA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) NA BRUTALAN NAČIN JE ATLETIKO SPREČIO DA UZME SUPER KUP ŠPANIJE, proglašen je igračem utakmice, ALI ON SE KAJE ZBOG SVOG POSTUPKA!

Valverdeov Real Madrid je posle penala savladao Atletiko Madrid i osovjio Superkup koji se igrao u Džedi, a urugvajski fudbaler Federiko Valverde bio je igrač utakmice Superkupa Španije.

On je u 115. minutu napravio potez kojim je svoju ekipu ostavio u životu.

Napadač Atletika Alvaro Morata dobio je odličnu loptu u prostor i imao priliku da iz situacije jedan na jedan reši pitanje pobednika nekoliko minuta pre kraja.

To se Valverdeu nije svidelo, pa je uspeo da sustigne Španca i da mu ukliza sa leđa, spreči stopostotnu šansu, ali i dobije crveni karton.

Igrači Atletika odmah su se okomili na Valverdea zbog taktičkog faula koji su nakon meča neki okarakterisali kao genijalan potez, a drugi kao sraman.

Dijego Simeone, trener gubitničkog tima, pohvalio je potez Valverdea, koji je zvanično proglašen za igrača utakmice.

"To je bio najbitniji momenat utakmice. Rekao sam (Valverdeu) da je uradio šta je morao u tom trenutku. Mislim da je epitet igrača utakmice opravdan jer je Valverde dobio utakmicu za njih tim potezom", rekao je Simeone posle meča.

Zinedin Zidan je takođe pohvalio 21-godišnjeg vezistu.

"Uradio je šta je morao. Bilo je to grub potez, ali je morao da se desi. Bitno je da se posle izvinio Morati jer se njih dvojica vrlo dobro poznaju", kazao je Zidan.

Ipak, i pored pozitivnih reči oba trenera, sam igrač ne veruje da je doneo pravu odluku.

"To je bilo nešto što nije trebalo da uradim. Izvinio sam se Morati, ali to je bilo jedino što sam mogao jer je on veoma brz. Srećan sam što smo osvojili titulu, ali i dalje ne mogu da otresem osećaj da sam uradio nešto što nije trebalo. Igrači su me podržali, ali to je bio tužan trenutak za mene", kazao je Valverde koji je dodao da mu je Simeone rekao reči "na kojima mu je zahvalan", ali koje "neće da ponovi".

B92.net

Komentari