(VIDEO) TINEJDŽERI IZ BRAZILA ISPISALI ISTORIJU REALA, NOVE MEGA ZVEZDE SU ROĐENE! Bernabeu se poklonio Vinisijusu i Goesu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) TINEJDŽERI IZ BRAZILA ISPISALI ISTORIJU REALA, NOVE MEGA ZVEZDE SU ROĐENE! Bernabeu se poklonio Vinisijusu i Goesu!

Na utakmici šestog kola španske La Lige između Real Madrida i Osasune ljubitelji fudbala na kultnom Santiago Bernabeuu svedočili su istoriji kada je 18-godišnji Brazilac Rodrygo Goes zabio svoj prvi gol za kraljevski klub. Osim što je postao prvi igrač rođen u 21. Veku koji je zabio za veliki Real zamalo je oborio neverojatni rekord originalnog Ronalda

Pobeda Real Madrida i nova tri boda svakako su popravila raspoloženje u momčadi Zinedina Zidana, ali nakon utakmice protiv Osasune celi svet govori o dva brazilska tinejdžera koji su iste večeri zabili gol.

Prvi gol zabio je 19-godišnji Vinisius Junior, a na konačnih 2:0 povisio je 18-godišnji Rodrigo Goes koji minutu i pol pre toga ušao u igru.

Pedantni statističari La Lige objavili su kako je Rodrygo Goes zabio u debitantskom nastupu za Real nakon tačno 93 sekunde. Brže od njega u prvom nastupu za Real zabio je samo Brazilac Ronaldo Luis Nazario de Lima kojem je 2002. godine protiv Alavesa trebalo 62 sekunde da zatrese mrežu.

Svojim primanjem lopte, koju mu je uputio sunarodnik Kazimiro, mladi Rodrygo Goes pokazao je neverojatnu mirnoću. Prvo je sjajno primio loptu i nakon driblinga, u stilu originalnog Ronalda, zabija u donji levi ugao golmana Osasune.

'Rodrygo Goes igrao je na levoj strani i pokazao je kako je budućnost kluba iako treba reći kako je iza njega povreda zbog koje nije igrao koliko je želio', piše u izveštaju dnevna novina Marka.

Tako se prvi put u istoriji Real Madrida dogodilo da jedina dva gola postignu tinejdžeri iz Brazila. Dodajmo tome kako ih je Real ukupno platio 90 miliona evra (za svakog po 45 miliona), a sudeći po ovoj utakmici svima je jasno kako su zvezde rođene.

Tportal.hr

Komentari