VLAHOVIĆ DIGAO NA NOGE ITALIJU, TO ŠTO ON RADI NIJE MOGAO NI BATISTUTA! Srbin srušio rekorde za koje su mislili da su nedodirljivi!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VLAHOVIĆ DIGAO NA NOGE ITALIJU, TO ŠTO ON RADI NIJE MOGAO NI BATISTUTA! Srbin srušio rekorde za koje su mislili da su nedodirljivi!

Majstorije koje je srpski golgeter izvodio na meču Fiorentina - Specija, a dao je čak tri gola, oduševile su fudbalsku javnost na Apeninskom poluostrvu. I šire.

No, kada se o Seriji A radi, nije tu bilo samo razloga za oduševljenje, već i za neke priče o rekordima.

Evo samo nekih od podataka koje su objavili tamošnji mediji posle Srbinovih bravura:

Dušan Vlahović je jedan od samo tri fudbalera Fiorentine koji su dali bar 23 gola u jednoj godini, otkako se po tri boda dobijaju za pobedu. Prethodno su to uradili Gabrijel Batistuta (23 puta je bio strelac 1998.), te Luka Toni (24 pogotka 2006.)

Vlahović, koji je za klub dao 25 golova u 2021. godini, jedan je od samo dvojice takvih igrača u istoriji Fiorentine. Do danas je to uspeo samo Kurt Roland Hamri, koji je 27 puta bio strelac u kalendarskoj 1960, a 25 puta godinu dana ranije

Naš reprezentativac je prvi igrač Fiorentine od 1999. i Batistute koji je u jednoj godini više puta dao tri gola na nekom meču. I slavni Argentinac tada, i Vlahović 2021, ostvarili su po dva het-trika.

Sa 25 prvenstvenih golova u ovoj kalendarskoj godini, Vlahović je treći najbolji strelac evropskog fudbala, kada se radi o najjačim ligama: Ispred njega su Robert Levandovski sa 36, Erling Haland sa 26, a iza njega Karim Benzema sa 24 i Lionel Mesi sa 23.

Na sve to, protiv Specije je imao sledeći učinak: 39 kontakta s loptom, šest šuteva - i to svi u okvir gola, kreirana jedna velika šansa za saigrače, tri ključna dodavanja, jedan uspešan dribling iz dva pokušaja i četiri dobijena duela od pet borbi za posed lopte.

U ovoj sezoni, Vlahović je dao osam pogodaka u Seriji A (po jedan Torinu, Udinezeu i Kaljariju, dva Atalanti, a tri Speciji).

Dao je i dva u italijanskom Kupu (oba Kozenci), dok je strelac za Srbiju bio najpre u prijateljskom meču protiv Katara, a onda je u mundijalskim kvalifikacijama zatresao mrežu Luksemburga, za minimalnu pobedu "orlova", te dva puta i Azerbejdžanu, u trijumfu naše nacionalne selekcije od 3:1.

Ukupno, 14 golova na 17 ovosezonskih utakmica.

Komentari