PARTIZAN I TSC DOBILI RIVALE KOJE BI TREBALO DA PROĐU, ALI... Moldavski Sveti Đorđe i slavna ruminska STEAUA i su sve osim lakih protivnika!

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • PARTIZAN I TSC DOBILI RIVALE KOJE BI TREBALO DA PROĐU, ALI... Moldavski Sveti Đorđe i slavna ruminska STEAUA i su sve osim lakih protivnika!

Parovi drugog kola kvalifikacija su poznati, Partizan ide na Sfintulu, a TSC će igrati protiv FCSB.

Žrebom u Nionu su dva srpska predstavnika u Evropi dobili svoje protivnike i Rumuni dolaze "na noge" TSC-u, a Partizan putuje u Moldaviju.

Partizanov protivnik, ekipa Sfintula (Sfintul George, što u prevodu znači Sveti Đorđe), osnovana je 2003. godine u gradu Suručeni, u Moldaviji.

Prošlu sezonu su završili na drugoj poziciji u nacionalnom šampionatu, iza Šerfia, a sada se nalaze odmah iza Petrokuba (bod manje na 8 odigranih utakmica), koji je u prvom kolu eliminisala upravo ekipa TSC-a.

Oni ove sezone imaju 6 pobeda i 2 poraza, izgubili su po jednom od Šerifa i Petrokuba, a u prvom kolu kvalifikacija su protiv Šahtera iz Soligorska odigrali meč bez golova i posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:1) uspeli da odu dalje.

Što se njihovog sastava tiče, uglavnom ga čine domaći igrači. Od stranaca imaju tri Ukrajinca: defanzinog igrača Valerija Stepanenka i dvojicu vezista, Renata Mohuljaka i Jehvena Smirnova.

Takođe imaju jednog Senegalca u veznom redu, a to je Sidi Sanja, koji je čak igrao za ekipu Sent Etjena.

U napadu je iskusni beloruski fudbaler Roman Volkov, koji je nedavno i došao u klub.

Utakmica će se najverovatnije igrati 17. septembra, koji pada u četvrtak, a igraće se u Moldaviji.

Ekipa TSC-a je izbegla Granadu i Apolon iz Limasola i kao protivnika dobila rumunski FCSB, nekadašnju Steauu, klubu kome su pripisani svi uspesi iz prošlosti, iako je posle spora s Vojskom oduzet grb i ime.

Oni su prošlu sezonu završili na mestu broj 4, a posle plej-of runde, zauzimali su petu poziciju i izborili kvalifikacije za Ligu Evrope.

Sada posle dva odigrana kola imaju dve pobede i gol razliku od 6:0 i prvoplasirana su ekipa rumunskog fudbala.

U ekipi imaju samo jednog stranca, Artidisa Soledisa, koji je došao iz Botošanija.

Protekle sezone je dres FCSB nosio i bivši fudbaler Crvene zvezde i OFK Beograda, Bogdan Planić, a tu je bio i Marko Momčilović, još jedan srpski defanzivac.

Vilijam de Amorim je takođe napustio ekipu i pridružio se turskom Altaju.

B92.net

Komentari