SRBI OBELEŽILI VEČE U LIGI EVROPE, SJAJNI KOSTIĆ I GAĆINOVIĆ, klubovi iz regiona sa polovičnim učinkom!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRBI OBELEŽILI VEČE U LIGI EVROPE, SJAJNI KOSTIĆ I GAĆINOVIĆ, klubovi iz regiona sa polovičnim učinkom!

Srpski fudbaleri, pored onih koji igraju za Partizan, obeležili su veče u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Širom "starog kontinenta" odigrani su prvi susreti trećeg kola kvalifikacija za drugo po jačini evropsko takmičenje i nekoliko naših internacionalaca se upisalo u listu strelaca.

Bez dileme najbolji utisak ostavio je vezista Ajntrahta iz Frankfurta Filip Kostić, koji je u ubedljivom trijumfu od 5:0 učestvovao sa dva postignuta i jednim nameštenim pogotkom.

U 11. minutu je doveo nemački klub u vođstvo strahovitim udarcem sa 30 metara, koji je probio golmana Vaduca iz Lihtenštajna, da bi nešto kasnije povisio rezultat na 2:0.

Do poluvremena gosti iz Nemačke postigli su još jedan gol. Kor je u 40. minutu postavio konačnih 3:0 za prvi period igre.

Na startu drugih 45 minuta, Kostić se ponovo našao u prvom planu, ali ovoga puta u ulozi asistenta. Srpski fudbaler pogodio je u glavu Pasijensiju, a ovaj je samo spustio loptu u mrežu. Sjajno veče srpskih fudbalera zaokružio je Mijat Gaćinović u 63. minutu, koji je postavio konačnih 5:0. Od 73. minuta na terenu se našao i Dejan Joveljić, ali mladi srpski napadač nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Srđan Plavšić je upisao asistenciju Gejloru Kangi u remiju Sparte iz Praga protiv Trabzona (2:2), dok su mreže tresli i Stefan Mitrović i Saša Marković.

Mitrović je sigurnim udarcem glavom doneo minimalni trijumf Strazburu u gostima Lokomotivi Plovdiv, a Marković je sigurno realizovao jedanaesterac za svoj Apolon, u Beču protiv Austrije – 1:2.

Timovi u regionu imalč su polovičan učinak.

Antverp je uspeo da slavi minimalnu pobedu nad gostima iz Češke. Plzen je i pored blage inicijative izgubio, gol odluke je postigao Rodriges već u 29. minutu susreta. CSKA Sofija je odigrala nerešeno 1:1 sa Zorjom iz Ukrajine.

Domaći su poveli već u 13. minutu golom Evandra, ali Jurčenko poravnava na 1:1 u nadoknadi prvog poluvremena iz penala. Fejenord je već jednom nogom u narednom kolu kvalifikacija, u Roterdamu je savladan Dinamo Tbilisi sa 4:0. Holanđani su imali minimalnu prednost posle prvih 45 minuta, ali je drugi žuti Šulaije u 79. minutu otvorili prostora za domaćine da u narednih deset minuta postignu tri gola za ubedljivu prednost pred revanš u Gruziji.

Lokomotiva je izgubila na svom terenu 1:0 od Strazbura. Francuzi su imali igrača više već od desetog minuta pošto je Josip Tomašević dobio direktan crveni, samo minut kasnije kapiten gostiju Stefan Mitrović postiže gol za konačni rezultat meča u Plovdivu.

Ludogorec je slavio sa 5:0 protiv TNS-a, Velšani su doživeli pravo poniženje u Razgradu. Seriju je otvorio upravo fudbaler gostiju Harington sa autogolom da bi se u prvih 45 minuta strelce upisali Tčibota i Lukoki. U nastavku Keseru i Moti u 76. minutu postavljaju konačnih 5:0 za bugarski tim.

Suduva je napravila veliko iznenađenje pošto je slavila sa 2:1 protiv Makabija u Izraelu. Kerla je postigao gol za vođstvo u prvom poluvremenu, da bi Jankauskas u 76. minutu povećao na 2:0, ali nadu Izraelcima vraća rezervista Ofoedu golom šest minuta pred kraj susreta.

Sarajevo je izgubilo sa 2:1 kao domaćin od BATE-a. Belorusi su poveli već u 19. minutu, da bi u 71. minutu Mukam udvostručio tu prednost na 2:0. Golom Handžića tim iz BiH-a smanjuje na 2:1 i koliko toliko održava nadu za dalji plasman.

Dudelanže je slavio sa 3:1 protiv Kaljua iz Estonije. Luksemburžane je predvodio raspoloženi Stolc sa postignutim het-trikom.

Rendžersi su već jednom nogom u narednom kolu pošto je u gostima savladan Midtjiland sa 4:2. Škoti su poveli krajem prvog poluvremena golom Morelosa, da bi u nastavku od 52-og do 56-og minuta postigli još dva gola preko Aribe i Katića. Danci su potom postigli dva gola u okviru pet minuta, ali Arfield golom u 70. minutu postavlja konačni rezultat i važnu pobedu za Glazgov Rendžerse.

Hapoel Ber Ševa je uspela da preživi gostovanje u Švedskoj i izvuče 1:1 sa Norkopingom koji je tokom većeg dela meča imao veliku inicijativu.

Rijeka je odigrala odlično drugo poluvreme i slavila sa 2:0 protiv Aberdena. Škoti su izdržali nekako prvo poluvreme, ali su domaći u nastavku meča slavili golovima Čolaka i Murića.

Revanš mečevi na programu su sledećeg četvrtka.

Liga Evrope – treće kolo kvalifikacija:

Astana – Valeta 5:1 (3:0)

AEK Larnaka – Gent 1:1 (0:1)

Pjunik – Vulverhempton 0:4 (0:2)

Sparta Prag – Trabzonspor 2:2 (1:0)

Univerzitatea – AEK 0:2 (0:0)

Brondbi – Braga 2:4 (1:2)

Ventspils – Gimaraeš 0:3 (0:1)

Hagesund – PSV 0:1 (0:1)

Malme – Zrinjski 3:0 (1:0)

Marijampolj – AZ Alkmar 0:0 (0:0)

Molde – Aris 3:0 (2:0)

Nefči – Bnei Jehuda 2:2 (1:2)

Šerif Tiraspolj – AIK Stokholm 1:2 (0:2)

Tun – Spartak Moskva 2:3 (0:2)

Antverp – Viktorija Plzenj 1:0 (1:0)

CSKA Sofija – Zorja 1:1 (1:1)

Fejenord – Dinamo Tbilisi 4:0 (1:0)

Lokomotiva Plovdiv – Strazbur 0:1 (0:1)

Ludogorec – TNS 5:0 (3:0)

Makabi Tel Aviv – Suduva 1:2 (0:1)

Sarajevo – BATE Borisov 1:2 (0:1)

Didelanž – Kalju 3:1 (2:1)

Mitjilend – Rendžers 2:4 (0:1)

Norćeping – Hapoel Ber Ševa 1:1 (0:0)

Rijeka – Aberdin 2:0 (0:0)

Austrija Beč – Apolon Limasol 1:2 (1:1)

Steaua – Mlada Boleslav 0:0 (0:0)

Vaduc – Ajntraht Frankfurt 0:5 (0:3)

Legija Varšava – Atromitos 0:0 (0:0)

Lucern – Espanjol 0:3 (0:1)

Partizan – Malatijaspor 3:1 (1:0)

Torino – Šahtjor Soligorsk 5:0 (2:0)

Teleks.info/Mediji

Komentari