(VIDEO) ČELSI RASTURIO ARSENAL I UZEO LIGU EVROPE, SARI I AZAR SE OPROSTILI OD PLAVACA TROFEJOM!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ČELSI RASTURIO ARSENAL I UZEO LIGU EVROPE, SARI I AZAR SE OPROSTILI OD PLAVACA TROFEJOM!

Fudbaleri Čelsija osvojili su trofej Lige Evrope pošto su u duelu engleskih klubova na Olimpijskom stadionu u Bakuu ubedljivo savladali Arsenal 4:1 (0:0) u finalu drugog najmasovnijeg takmičenja u Evropi.

Dva gola za "plavce" postigao je večeras fantastični Azar, po jedan Žiru i Pedro. Poraz "tobdžija" ublažio je Ivobi.

Čelsiju je ovo drugi trofej u Ligi Evrope, nakon što su prethodno 2013. godine u Amsterdamu savladali Benfiku 2:1.

Pred nedovoljno popunjenim tribinama "Olimpijskog stadiona" u Bakuu, Čelsi je do trofeja došao golovima Olivijea Žirua u 49, Pedra Rodrigeza u 60. i Edena Azara u 65. iz penala i 72. minutu, dok je jedini gol za Arsenal postigao Aleks Ivobi u 69. minutu.

Menadžeru Čelsija Mauriciju Sariju ovo je prvi trofej u karijeri, možda i oproštajni od Čelsija, jer se spekuliše da je već dogovorio prelazak u Juventus

Najbolji fudbaler Čelsija Eden Azar, nakon osvajanja Lige Evrope, izjavio je da misli da je finalna utakmica protiv Arsenala njegov oproštaj od kluba.

Mediji su prethodnih dana objavili da je prelazak u Real Madrid izvestan.

"Sad je trenutak sa slavimo, donećemo odluku narednih dana, ali mislim da je ovo zbogom. Ja sam već odlučio i sad čekam klubove.

Moj san bio je da igram u Premijer ligi, to sam uradio u jednom od najvećih klubova, pa mislim da je vreme za novi izazov", rekao je Azar, dvostruki strela

Mediji/RTS

Komentari