LEGENDARNI RUMENIGE UDARIO NA FUDBALSKE BOSOVE: Ostavite Ligu Šampiona ovakvu kakva jeste, NIJE SVE U PARAMA!

    foto: UEFA
    Podeli
  • LEGENDARNI RUMENIGE UDARIO NA FUDBALSKE BOSOVE: Ostavite Ligu Šampiona ovakvu kakva jeste, NIJE SVE U PARAMA!

Ideja o promeni sistema u Ligi šampiona, koja bi postala skoro zatvoreno takmičenje, ne dopada se svim vodećim ljudima evropskog fudbala. Dok Juventus zajedno sa UEFA crte konture novog formata, veliki glas protiv stiže iz Bajerna, od legendarnog Karl-Hajnca Rumenigea.

Direktor Bajerna je, prenosi Mozzartsport, u intervjuu za Bild istakao da je protivnik promena sistema takmičenja, jer smatra da je Liga šampiona ovakva kakva je danas – idealna.

„Zašto mora da se bilo šta menja? Ceo svet nam zavidi na Ligi šampiona. Ovo je bez konkurencije najbolje i najteže takmičenje na svetu“, rekao je Rumenige.

On je jasno rekao da je protiv menjanja i formata grupne faze takmičenja.

„Nisam pristalica ideje da se proširi grupna faza Lige šampiona. I sada imamo povremeno, sa četiri ekipe u grupi, neke „mrtve“ utakmice u poslednjem kolu, kada neki timovi nemaju motiv da igraju“.

Legenda nemačkog fudbala ističe da priča kako se sve radi zbog veće zarade nema preveliko uporište, iz njegovog ugla gledano.

„Svi pričaju da će biti više novca u igri. A, gde taj novac ide? Na plate igrače i na menadžerske provizije. Klubovi i akcionari neće doživeti taj „bum“ od zarade“.

Rumenige ističe još jednu stvar.

„Jako je bitno da se Liga šampiona ne igra vikendom, kakav predlog postoji. To bi stvorilo velike probleme i borbu sa domaćim ligama“, podvukao je Rumenige.

A, nešto se kuva i u Engleskoj. List Tajms je danas objavio tekst u kojem se najavljuje sastanak vlasnika klubova Premijer lige, na kojem će se zauzeti jasan stav da su protiv promene sistema takmičenja u Ligi šampiona.

Englezima najviše smeta što bi se izgubila mogućnost klubovima da dođu do Lige šampiona osvajanjem jednog od prva četiri mesta u Premijer ligi. Primera radi, Njukasl kada bi sutra dobio novog gazdu iz Abu Dabija, kao što se o tome danima govori, momentalno bi mu bile oslabljene mogućnosti za veliki napredak, jer do elitnog evropskog kupa nikako ne bi mogao.

Tajms tvrdi da se deo engleskih klubova zalaže čak i za bojkot evropskih kupova, ukoliko UEFA progura ideju o novim konceptima takmičenja.

Uglavnom, ideja Čeferina, Anjelija i pojedinih njihovih istomišljenika neće tako lako proći.


Komentari