SITI OTRESAO REAL USRED MADRIDA, LION DOBIO JUVENTUS, NIJE DOZVOLIO ITALIJANIMA DA IM ŠUTNU NA GOL! Liga Šampiona – osmina finala!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SITI OTRESAO REAL USRED MADRIDA, LION DOBIO JUVENTUS, NIJE DOZVOLIO ITALIJANIMA DA IM ŠUTNU NA GOL! Liga Šampiona – osmina finala!

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Real u Madridu sa 2:1 (0:0), u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Istovremeno je Lion savladao Juventus sa 1:0 golom Lukasa Tusara u 31. minutu.

Real je poveo golom Iska u 60. minutu, a preokrenuli su Gabrijel Žezus u 78. i Kevin de Brujne u 83. minutu iz penala.

"Građani" su gubili sve do 78. minuta, ali je onda usledio ogroman preokret uz dodatne poteškoće za izabranike Zinedina Zidana.

U 78. minutu Kevin de Brujne je pokazao svoje umeće – navukao je nekoliko protivnika na sebe, onda se maestralno okrenuo i poslao loptu Žezusu, koji je u skoku savladao Ramosa.

Igrači Reala su tražili faul, ali je sudija Orsato pokazao na centar. Italijanski arbitar je par minuta kasnije bio ponovo u centru pažnje, baš kao i kapiten Madriđana nešto posle.

U 82. minutu Dani Karvahal je zakasnio za Rahimom Sterlingom i srušio ga u kaznenom, a Orasto je bez trunke sumnje pokazao na belu tačku. De Brujne je preuzeo odgovornost i rutinski matirao Kurtou, a Siti je za samo pet minuta načinio potpuni preokret.

Serhio Ramos dobio je crveni karton u 86. minutu, a Luka Jović odigrao je poslednjih devet umesto Iska.

Šampion Italije i dalje ima dobre šanse da podigne nivo igre i u revanšu u Torinu dođe do plasmana u četvrtfinale, ali ukoliko budu odigrali kao u Francuskoj biće u problem

Juventus protiv Liona nije uputio nijedan udarac u okvir gola protivnika, tek treći put u Ligi šampiona od sezone 2004/05.

Njima se to prethodno desilo protiv Arsenala 2006. i Atletiko Madrida 2014. godine, značajno kvalitetnijih protivnika nego što je Lion.

Revanš mečevi na programu su 17. marta.


Komentari