(VIDEO) NAPOLI SRUŠIO LIVERPUL, AJAKS RUTINSKI, SALZBURG DEMOLIORAO GENK! Prvo kolo Lige šampiona za grupe E, F, G i H!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) NAPOLI SRUŠIO LIVERPUL, AJAKS RUTINSKI, SALZBURG DEMOLIORAO GENK! Prvo kolo Lige šampiona za grupe E, F, G i H!

Završeno je prvo kolo Lige šampiona za grupe E, F, G i H. Goleada je viđena na "Red Bul areni" gde je Salcburg savladao Genk sa 6:2. Ajaks je rutinski sa 3:0 savladao Lil, Napoli je pobedio Liverpul sa 2:0, pobede su zabeležili Lajpcig i Valensija, dok su nerešeno odigrali Borusija i Barselona.

Branilac "ušatog" trofeja, ekipa Liverpula porazom je započela novu kampanju u Ligi šampiona.

Napoli je na "San Paulu" u veoma čudnom meču slavio sa 2:0. Strelci su bili Mertens i Ljorente. Ređale su se šanse na obe strane, ali golova dugo nije bilo. Adrijan na golu Liverpula i Meret između stativa gola Napolija imali su sjajne večeri.

Napoli je u finišu stigao do dva gola, prvi je postignut sa bele tačke, kada je Mertens nekako savladao Adrijana, a drugi je delo Ljorentea, koji je odlično iskoristio blago rečeno nesporazum u odbrani Liverpula.

U drugom meču Grupe E viđena je prava goleada. Salcburg je na svom stadionu pregazio Genk sa 6:2. Igrač utakmice i strelac čak tri pogotka bio je tinejdžer Haland. Mladi napadač postigao je sva tri gola u prvom poluvremenu, u kom je Salcburg najavio da će se raditi o debaklu.

Borusija i Barselona odigrali su sjajan meč na "Signal Iduna Parku" u Grupi F, ali nedostajali su golovi. Viđeno je pregršt opasnih situacija ispred oba gola, mnogobrojne šanse, utakmica u jakom ritmu, ali i sjajne partije Ter Štegena i Burkija. Najbliže golu bila je Borusija u 57. minutu, kada je Rojsov penal fantastično odbranio golman Barse Ter Štegen.

Dušan Tadić i Ajaks rutinski su savladali Lil sa 3:0 u meču Grupe H. Golove su postigli Promes, Taljafiko i Alvarez.

U istoj grupi, Valensija je u Londonu savladala Čelsi sa 1:0. Debi Lamparda na klupi "plavaca" u Ligi šampiona nije protekao najbolje, pošto su Španci slavili u gostima.

Jedini strelac na meču bio je Rodrigo u 74. minutu.

Lajpcig je golovima Vernera savladao Benfiku u gostima sa 2:1, a jedini strelac za domaću ekipu bio je Seferović.


RTS/Teleks.info

Komentari