(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA! DINAMO RAZBIO ATALANTU, OLIMPIKAKOS PREŽIVEO TOTENHEM! Siti i PSŽ rutinski dobili Šahtjor i Real...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) LIGA ŠAMPIONA! DINAMO RAZBIO ATALANTU, OLIMPIKAKOS PREŽIVEO TOTENHEM! Siti i PSŽ rutinski dobili Šahtjor i Real...

Fudbaleri Dinama iz Zagreba ubedljivo su savladali italijansku Atalantu sa 4:0 (3:0), na startu grupe C Lige šampiona.

Apsolutni junak meča bio je krilni napadač Mislav Oršić, koji je postigao het-trik.

Domaći su već u 10. minutu poveli preko Marina Leovca, kome nije bilo teško da iz peterca iskoristi oštar centaršut Petra Stojanovića.

Strelac prvog, bio je asistent kod drugog gola. Leovac je odlično prošao po levoj strani, vratio na rub šesnaesterca, odakle je Oršić sjajnim udarcem u dalji ugao sproveo loptu u mrežu.

Do odmora, Zagrepčani su postigli još jedan gol, a strelac u 42. minutu ponovo je bio Oršić.

Het-trik i konačnih 4:0, fenomenalni napadač postavio je u 68. minutu, mirno iskoristivši situaciju "jedan na jedan".

Debi u Ligi šampiona klub iz Bergama definitivno neće pamtiti po dobrom.

U drugom meču grupe C, Mančester siti je rutinski u gostima savladao Šahtjor sa 3:0.

Ukrajince je u 24. minutu "otvorio" Rijad Marez, da bi prednost duplirao Ilkaj Gindoan u 38. minutu.

Konačan rezultat postavio je Gabrijel Žesus u 76. minutu nakon odlično istrčanog kontranapada.

Mnogi su videli Totenhem kao favorita, ali ne i fudbaleri Olimpijakosa.

Domaćin je napadao od početka, nekoliko odličnih šansi napravio, ali nikako nije mogao do gola.

Gerero je bio najbliži u 18. minutu, ali je pogodio stativu.

A onda, praktično ni iz čega, Totenhem dolazi do prednosti.

Kejn je oboren, sudija je pokazao na kreč, a napadač je izveo najstrožu kaznu i doneo vođstvo "pevcima".

U 30. minutu, Totenhem dolazi do 2:0 i, učinilo se, nedostižne prednosti.

Lukas Moura je lepo naciljao i još lepše šutirao sa ivice kaznenog prostora i smestio loptu u mrežu.

Podens je doneo nadu Olimpijakosu, pošto je u idealnom momentu - pred odlazak na odmor, završio lepu akciju i smanjio rezultat.

Dele Ali je postigao treći gol za Totenhem u 49. minutu, ali je poništen zbog ofsajda.

Tri minuta kasnije, Vertongen je oborio Valbuenu u šesnaestercu, a omaleni Francuz je siguran sa penala i donosi izjednačenje grčkoj ekipi.

Do kraja je Totenhem imao dve odlične prilike, preko Alija i Lamele, ali je Olimpijakos izdržao.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu (Klub Briž – Galatasaraj) nije bilo toliko uzbuđenja, pošto je završen bez golova.

Fudbaleri Pari Sen Žermena sa 3:0 pobedili su Real Madrid, dok je Juventus remizirao sa Atletiko Madridom, 2:2.

Sjajna fudbalska predstava u Ligi šampiona širom Evrope, a prvih 45 minuta na "Parku prinčeva" nijednog gledaoca nije ostavilo ravnodušnim.

Nekadašnji as Real Madrida Anhel di Marija je doveo PSŽ u vođstvo već u 14. minutu utakmice, ali je tome prethodila interesantna situacija, pošto je u jedanaestercu Militao igrao rukom, ali sudije su ostale neme.

Nedugo potom je Anhel di Marija tukao svojom levicom van kaznenog prostora, a njegov projektil je završio u mreži Real Madrida što je značilo da domaćin ima prednost od 2:0 i navijači su itekako imali šta da slave.

Već u narednom napadu, videli smo odgovor Madriđana, kada je Geret Bejl postigao prelep pogodak, ali ga je prethodno lopta pogodila u ruku. Pogodak je poništen, iako je jasno da Bejl nije imao namere, kao ni da lopta nije promenila smer kretanja.

U drugom poluvremenu je u igru ušao i Luka Jović, on je u 70. minutu utakmice zamenio Hamesa Rodrigesa, dok je Edena Azara zamenio Lukas Vaskes.

Nedugo posle ovih promena, Real Madrid stiže do pogotka, pošto je Karim Benzema pokupio loptu u šesnaestercu i po zemlji je poslao pravo u mrežu Parižana, ali je taj pogodak poništen pošto se iz ofsajda aktivirao Lukas Vaskes.

Pred kraj susreta videli čarke pošto se Anhel di Marija prilično naljutio na Vinisijusa posle jednog malo oštrijeg starta.

U samoj završnici utakmice, PSŽ je postigao i treći pogodak, kada je Menije u kontra napadu ubacio loptu u nebranjeni deo mreže.

Što se tiče utakmice između Atletiko Madrida i Juventusa, prvo poluvreme je bilo neuporedivo dosadnije od drugog, ipak je u drugom viđen veliki povratak Atletiko Madrida i čak 4 postignuta pogotka.

Juventus je došao do prednosti preko Kvadrada, koji je sjajnim udarcem matirao Jana Oblaka, da bi nedugo potom Blejz Matuidi glavom iz peterca doneo velikih 2:0.

Ćolo Simeone je poznat po tome da nikada ne odustaje i da su njegovi igrači pravi fudbalski ratnici, pa su tako preko nekadašnjeg fudbalera Partizana, Stefana Savića, uspeli da smanje na 2:1, da bi u samoj završnici meča bod španskom predstavniku doneo meksički fudbaler Ektor EreraAP Photo/Manu Fernandez)

Moskovska Lokomotiva je upisala prvu pobedu u ovosezonskoj Ligi šampiona pošto im je bilo dovoljno 37 minuta da postignu dva pogotka i da savladaju Bajer u Leverkuzenu.

Nekadašnji fudbaler Sevilje, Poljak Krihovijak je doveo ruski tim do prednosti, da bi Benedikt Hevedes autogolom poravnao rezultat. Samo 12 minuta posle tog izjednačenja, Dimitrij Barinov postiže novi gol i donosi ispostaviće se pobedu Lokomotivi iz Moskve.

Liga Šampiona rezultati:

Atl. Madrid - Juventus 2:2

B. Leverkusen - Lok. Moscow 1:2

Bayern - Crvena zvezda 3:0

Din. Zagreb – Atalanta 4:0

PSG - Real Madrid 3:0

Shakhtar - Manchester City 0:3

Club Brugge – Galatasaray 0:0

Olympiakos – Tottenham 2:2

Ajax - Lille 3:0

Benfica - RB Leipzig 1:2

Bor. Dortmund – Barcelona 0:0

Chelsea – Valencia 0:1

Napoli – Liverpool 2:0

Salzburg – Genk 6:2

Inter - Slavia Prag 1:1

Lyon – Zenit 1:1


Komentari