(VIDEO) ZVEZDO, ILI JESI ILI NISI, AKO NE MOŽEŠ DA OTRESEŠ KOPENHAGEN U DANSKOJ I NISI ZA LŠ! Remi crevno-belih koji više prija Dancima!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ZVEZDO, ILI JESI ILI NISI, AKO NE MOŽEŠ DA OTRESEŠ KOPENHAGEN U DANSKOJ I NISI ZA LŠ! Remi crevno-belih koji više prija Dancima!

Fudbaleri Crvene zvezde i Kopenhagena odigrali su meč bez pobednika u Beogradu, a taj ishod, makar za nijansu, više odgovara gostima, koji sa prednošću koju nudi gol postignut na stadionu rivala čekaju revanš. Pavkov je postigao pogodak za crveno-bele, dok je izjednačenje Kopenhagenu doneo Vind iz penala.

Crvena zvezda nije uspela da zadrži prednost koju je velikom mukom stekla u finišu prvog dela utakmice.

Fudbaleri dva tima, kao rešeni da opravdaju floskulu o „tvrdoj utakmici", igrali su sa onom dozom opreza koja često nervira navijače, ali prija trenerima.

U takvom kontekstu pogodak koji je postigao Pavkov, ispostaviće povređeni fudbaler, nakon jedne blago konfuzne situacije u kaznenom prostoru protivnika, delovao je mnogo vredan.

I zaista, u drugom delu utakmice Kopenhagen jeste napadao sa više rešenosti, ali nije uspevao da stvori previše toga konkretnijeg u završnoj trećini terena.

Ekipa Vladana Milojevića već je stekla ime igrajući ovu vrstu mečeva u evropskim takmičenjima (duel sa Red Bul Salcburgom je ekstremni primer ove tendencije), te je delovalo da bi srpski prvak još jednom mogao da stigne do pozitivnog rezultata.

Međutim, skoro simetrično, jedna nešto konfuznija situacija u kaznenom prostoru Crvene zvezde dovela je kontakta između Jovančića i Španca Pepa Bijela. Jedanaesterac koji je bio posledica realizovao je mladi Vind.

Crveno-beli će za sedam dana imati težak zadatak na revanšu u Danskoj, ali ta situacija je analogna onoj iz prošle sezone, kada je Zvezda, u istoj fazi kvalifikacija, odigrala 1:1 sa Spartakom iz Trnave, pa je ipak uspela da izbori prolazak u narednu rundu.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da su sporne sudijske odluke uticale na remi protiv Kopenhagena (1:1) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i da "zvižduci sa tribina to najbolje opisuju".

"Bilo je nekih situacija koje mogu da promene tok meča. Neću da kukam, ali smeššno je da Ndoje uhvati loptu rukama. Ne treningu to da igrač uradi, kaznite ga sa deset sklekova. Penal? Videlo se iz više uglova, kompetentni ste. Jako je ružno kad se čuje bes i skandiranje navijača. Srbi smo, izdržaćemo, bilo je težih trenutaka. Ne bih voleo da pričam o odlukama sudije, publika i auditorijum najbolje vide", rekao je Milojević.

"Imali smo dve prinudne izmene. Kontrolisali smo meč".

Prema njegovim rečima, ekipa nije nagrađena za dobru predstavu.

"Jedno su želje, drugo realnost. Možda je trebalo da damo drugi gol, imali smo pritisak, a oni više pretili iz kontri, nisu imali izgledne situacije. Nema veze što nismo nagrađeni, rezultat je takav kakav je".

Milojević se nije složio sa ocenom kolege iz Kopenhagena Stoleom Solbakenom da je Zvezda bila favorit pre prvog duela u Beogradu.

"Ne bih rekao da smo favoriti. Ako smo bili protiv Suduve i Helsinkija, nismo imali ulogu nosioca, oni su... Kopenhagen već 12-13 godina igra u Evropi redovno u grupnoj fazi, mi sad dobijamo iskustvo. U ovom trenutku je rezultat na strani Kopenhagena, ali fudbal je čudna igra i sigurno se nećemo predati. Ne plašimo se, pripremićemo se maksimalno", zaključio je on.

Trener Kopenhagena Stole Solbaken jasno je istakao zadovoljstvo remijem u Beogradu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Norveški trener govorio je šansama o prolasku u plej-of, ali i o sudiji meča na stadionu Crvene zvezde.

„Prihvatam da je Zvezda bila malo bolja. Nama nedostaje tri važna fudbalera. Zvezda je imala više loptu, ali nije stvorila previše prilika. U pitanju je odličan tim sa odličnim trenerom. Ne bih da pričam o penalima, nisam video snimak", istakao je Solbaken, pohvalivši atmosferu na stadionu „Rajko Mitić".

Sudija je oštetio obe ekipe u nekoliko situacija", dodao je on.

Šanse za prolazak dalje?

„Zvezda je verovatno bila favorit pre meča. Sada su šanse 50:50. Na našem stadionu svašta može da se desi", zaključio je Solbaken.

Revanš u Kopenhagenu igra se narednog utorka igra se narednog utorka

Teleks.info/Mediji

Komentari