ZVEZDINA ŠANSA SU ŠTOPERI BAJERNA! SPORI SU, a izlaze visoko na 40 metara od gola! Mihajlović savetuje crveno-bele!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZVEZDINA ŠANSA SU ŠTOPERI BAJERNA! SPORI SU, a izlaze visoko na 40 metara od gola! Mihajlović savetuje crveno-bele!

Bajern već pola veka izaziva samo strahopoštovanje, nemački gigant i petostruki osvajač Kupa i Lige šampiona i u ovu sezonu ulazi samo sa najvišim ambicijama, za njih je svaki plasman mimo polufinala i finala u elitnom klupskom takmičenju neuspeh, za "Novosti", ističe Radmilo Mihajlović, nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, ali i fudbaler Bavaraca.

- Treba biti realan, pogledati budžete klubova, pa onda nije teško zaključiti da je naš prvak autsajder u grupi. Sve osim pobede Bajerna bilo bi veliko iznenađenje. Bajern igra napadački, moderan fudbal, sa ofanzivnim bekovima. Oni su mašina. Međutim, ova Zvezda ume da bude i hrabra i odvažna, a imaće šansu da napravi i nešto više iz kontranapada. Štoperi Bajerna su visoki, spori, a izlaze visoko na 40 metara od gola i tu postoji šansa iz kontranapada. Ako bude Zvezda dopustila da se Bajern ima posed i apsolutnu kontrolu, onda im se ne piše dobro - jasan je Radmilo.

Totenhem nije nikad bio jači, kaže Mihajlović, i veruje da crveno-beli objektivno mogu sa Olimpijakosom da se bore za treću poziciju u grupi B, koje vodi u nokaut-fazu Lige Evrope.

- Grci imaju respektabilne igrače, ali i jedan novi tim, mada je Zvezda prošle sezone pokazala protiv Liverpula da bi u Beogradu mogla da iznenadi i Totenhem ako bude igrala, čvrsto i odvažno.

Kad se priča o elitnom fudbalu, važni su momenat odigravanja utakmice, forma ekipe, povrede...

- Ni Barselona sa Mesijem i bez njega nije ista ekipa, tako da će o Zvezdinom plasmanu odlučivati hoće li Marin biti u formi, da li će Pavkov i Boaći biti zdravi. Vidim da je Marko rovit pred večerašnji meč, a njegov značaj za igru Zvezde je ogroman.

Bajern je napravio smenu generacija, nema više Robena, Riberija, Miler je na klupi. A prva zvezda je sjajni golgeter Robert Levandovski.

- Bajern je na proslavi 100 godina kluba predstavio plan i program, uz jasnu odluku da počne više da troši kako bi održao korak sa najvećim konkurentima. Bajern je za razliku od Reala i Barselone recimo u plusu 300 miliona evra, ima budžet od 700 miliona evra i može da kupi bilo kog igrača na svetu – jasan je Mihajlović.

Novosti.rs


Komentari