FUDBAL JE IGRA U KOJOJ UVEK POBEDE NEMCI?! TO VAŽI SAMO DOK NE NAIĐU NA SRBIJU! Orlići razbili pancere i uzeli pehar!

    foto: FSS/Promo
    Podeli
  • FUDBAL JE IGRA U KOJOJ UVEK POBEDE NEMCI?! TO VAŽI SAMO DOK NE NAIĐU NA SRBIJU! Orlići razbili pancere i uzeli pehar!

Ona čuvena definicija fudbala da je u pitanju "sport u kome 22 osobe jure za loptom 90 minuta, a na kraju uvek pobede Nemci", koju je izrekao nekadašnji engleski golgeter Gari Lineker, nije baš sasvim tačna.

Dokaz za to je da je naša mlađa omladinska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača do 18 godina starosti, do trijumfa i titule na "Zimskom turniru" u Izraelu došla pobedivši upravo vršnjake iz Nemačke u odlučujućem meču - 2:1.FOTO: FSS / PROMO

Ekipa selektora Igora Spasića (za koju su nastupili Slavković, Drezgić, Rogan, Bačkulja, Kremenović, Lukić (od 60. minuta Knežević), Đurasović, Ergelaš, Čolić (od 89. Miladinović), Cvetićanin (od 60. Đukić), Bogdanović (od 60. Miladinović), a koja je za rivale imala "pancere" u sastavu Gebhardt, Voelcke (od 87. Velasko), Šmit, Zibert, Libelt, Kronmuler, Rol, Kerer, Lemperle, Vinkler, Aslani), na najlepši način je završila učešće na ovom nadmetanju.

Posle 2:0 protiv domaće selekcije, naši "orlići" su u meču sa Nemcima poveli golom Bačkulje u 20. minutu, ali je na samom isteku prvog poluvremena Aslani poravnao rezultat.

Bolju igru srpske selekcije na stadionu "Šefajin" krunisao je i drugi gol naše reprezentacije, a trijumf, trofej i veliko slavlje "orlićima" doneo je Drezgić, pogotkom u 66. minutu.

Blic

Komentari