GASPROM OSTAJE UZ CRVENU ZVEZDU, RUSKI GIGANT PRESEKAO SPEKULACIJE DA JE NAPUSTIO CRVENO-BELE! Kriza jeste, ali se ne povlačimo!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • GASPROM OSTAJE UZ CRVENU ZVEZDU, RUSKI GIGANT PRESEKAO SPEKULACIJE DA JE NAPUSTIO CRVENO-BELE! Kriza jeste, ali se ne povlačimo!

Ruski gasni gigant "Gasprom njeft" ostaje uz Crvenu zvezdu i pored krize, poručio je član Izvršnog odbora te kompanije Aleksandar Dibalj.

On je tako demantovao glasine i napomenuo da će ta kompanija nastaviti da ispunjava svoje obaveze iz sponzorskog ugovora sa Crvenom zvezdom.

- Odnosi između naše kompanije i kluba imaju dugoročni karakter i 'Gasprom njeft' namerava da ih razvija i u budućnosti. Danas su kod svih teška vremena, i upravo se u takvim trenucima partnerstvo testira -", reko je Dibalj.

Juče su se pojednim ruskim medijima pojavile spekulacije da bi Gasprom mogao da, usled krize, prekine neka sponzorstva, među kojima je ono sa najtrofejnim srpskim fudbalskim klubom.

To je ubrzo demantovao generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić , a sada je Dibalj čine otklonio sve dileme.

Podsetimo, ugovor srpskog sportskog i ruskog gasnog giganta potpisan je prvi put 2010. godine, i od tada nekoliko puta produžavan. Aktuelni važi do kraja 2021. godine i klubu iz Ljutice Bogdana godišnje donosi četiri miliona evra.

Pored te vrste pomoću Srbiji, "Gasprom njeft" od početka aprila pruža besplatnu podršku u vidu goriva srpskim lekarima i policiji, i pružajući građanima mere zaštite Kovida-19.

RTS


Komentari