KAKVO MORE FUDBALSKO PRVENSTVO SRBIJE?! TO JE SMEHOTRESNA OLIPMPIJADA! Domanović bi rekao “pozorište u palanci”!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KAKVO MORE FUDBALSKO PRVENSTVO SRBIJE?! TO JE SMEHOTRESNA OLIPMPIJADA! Domanović bi rekao “pozorište u palanci”!

Bravo momci, svaka čast. Pauza u prvenstvu izazvana korona virusom nije ostavila ni najmanje posledice na srpski fudbal. U svakom kolu ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu, kojih je istina malo, zbog uvedenih ograničenja mogu da uživaju u spektakularnim susretima, punim dinamike i preokreta. U minulom kolu gledaoci su ostali bez reči posle susreta u Subotici Spartak – Partizan 3:2 (1:2), ali i u Nišu gde je Radnički u fantastičnoj utakmici savladao Rad 4:3 (2:2).

Fudbal govori sam, čara i očarava. Na te dve utakmice publika se osećala kao deca u cirkusu. Tu vlada samo igra, veselje, nema čekanja. Pršti na sve strane. Akcije se smenjuju kao na traci. Svi su naprosto bili oduševljeni blistavom igrom i lepim pogocima. Dvanaest golova u dve utakmice. Sjajno, zaista. Da pozavide i Bundes liga, Premijer, a bogami i Primera. Nema nijednog kola, a da se na nekoj utakmici ne dogodi neki prelaz što bi kladioničarskim žargonom rekli „iz keca u dvojku”. Narod to baš voli.

Samo zavidnici koji ne mogu da poreknu vrhunsko delo žure da unize ono što se u svakom kolu viđa na fudbalskim terenima u Srbiji. To je slučaj i sa petoricom mladića koji su se grohotom smejali u nedelju veče u jednom beogradskom restoranu. I možete misliti oni su samo komentarisali utakmice i rezultate fudbalskog prvenstva Srbije. Ne znaju oni šta je kvalitetan i beskompromisan fudbal.

Svakom od novinara se dešava da ponekad u životu napišu neke redove u kojima hvale nešto što apsolutno nije za ponos i diku. To je isto kao da potpišemo i milionske čekove bez ikakvog pokrića. Tako se obično čini kada je reč o mladim sportistima pred kojima je lepa karijera.

E, tako je i autor ovih redova dok je pisao samo zavideo I beskrajno žalio što nema ni blizu takav talenat i moć kao što je imao legendarni satiričar Radoje Domanović, autor neprevaziđenih priča, slikovitih naslova „Glasam za slepce”, „Naša posla”, „Nigde spasa”, „Pozorište u palanci”... Ustvari, možda je ovaj poslednji naslov Radojeve priče i pravi za prethodne redove o smehotresnom fudbalskom prvenstvu Srbije.

Teleks.info

Komentari