KARIJEVA SEČA, ŠESTORICA DEBITANATA! Sa njima će Srbija u boj protiv Letonije i Belgije za Svetsko prevenstvo!

    foto: KSS
    Podeli
  • KARIJEVA SEČA, ŠESTORICA DEBITANATA! Sa njima će Srbija u boj protiv Letonije i Belgije za Svetsko prevenstvo!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je danas spisak igrača za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje 2023. organizovati Japan, Indonezija i Filipini. Orlovi će 25. novembra igrati protiv Letonije u Beogradu, a tri dana kasnije gostuju Belgiji.

Na preliminarnom spisku je bilo 24 igrača, a Pešić ga je skratio na 17, a najzvučnije ime je Miloš Teodosić koji je potvrdio dolazak.

Na spisku je šest igrača Partizana, po dvojica iz Mege, Igokee i Funlabrade, a šestorica od 17 igrača se po prvi put nalaze u nacionalnoj selekciji. Na spisku su Miloš Teodosić (Virtus), Alen Smailagić (Partizan), Aleksa Avramović (Partizan), Rade Zagorac (Partizan), Uroš Trifunović (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Balša Koprivica (Partizan), Nikola Jović (Mega Mozzart), Nikola Đurišić (Mega Mozzart), Marko Jagodić Kuridža (Budućnost), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Jovan Novak (Fuenlabrada), Dragan Apić (Zjelona Gora), Nikola Rebić (Miteldojčer) i Aleksa Uskoković (Crvena zvezda).

- Svi igrači su došli koje smo pozvali. Dobar osećaj, vrlo sam zadovoljan da su se svi igrači koje smo pozvali odazvali. Oni koji igraju u Evroligi i NBA imaju druge probleme. Nisam skraćivao spisak, svi su tu, i videćemo ko može da pomogne. Imamo i par mladih igrača koje ja želim da vidim, da vide kako je u reprezentaciji, da osete kako je biti reprezentativac - rekao je Pešić i osvrnuo se na evroligaške igrače. - Dobar osećaj, vrlo sam zadovoljan da je sve igrači koje smo pozvali odazvali. Oni koji igraju u Evroligi i NBA imaju druge probleme. Nisam skraćivao spisak, svi su tu, i videćemo ko može da pomogne. Imamo i par mladih igrača koje ja želim da vidim, da vide kako je u reprezentaciji, da osete kako je biti reprezentativac.

Činjenica je da se među 17 igrača na spisku nalazi njih šestorica kojima će ovo biti debi u nacionalnoj selekciji, a nema mnogo vremena za uigravanje.

- Tu je jedan, nema pitanja o protivnicima, jer smo mi najbolji na svetu i nepobedivi. Igramo protiv ekipe koja se sakrila iza Litvanije. U prednosti su u odnosu na nas, jer su zajedno od juna i jula. Imaju tri igrača iz Španije, dvojica iz Italije, iz VTB lige. Tu je i Kuruc, iz Partizana, već su uigrani. Pripremamo utakmicu, vidi se da su dobro uigrana mašina. Za nas će to biti dodatan izazov, a za to se nemamo vremena, hteli mi ili ne. Trudimo se koliko god je moguće da budemo racionalni u izboru napada i odbrane i u postavljanju igrača na svoje pozicije koje imaju u klubovima. Iovako su zbunjeni, pa ne moram još ja da ih zbunjujem - zakljuio je Pešić.

SD

Komentari