LEGENDA DINAMA JASNA, SRBIJA DOBIJA U LISABONU, HRVATSKA ĆE ODRATI RUSE! Marko Mlinarić analizirao Orlove i Šahovničare!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • LEGENDA DINAMA JASNA, SRBIJA DOBIJA U LISABONU, HRVATSKA ĆE ODRATI RUSE! Marko Mlinarić analizirao Orlove i Šahovničare!

Ljudina i maestro u kopačkama. “Dobro melje ovaj mlinac, dobro igra ovaj klinac“! Stariji se sećaju tih reči legendarnog hrvatskog Radio reportera Ive Tomića, znaju, dakle, i na koga su se odnosile i sve stavljaju u ravan zvučnosti onih čuvenih: Mala varka, Mlinarića Marka!

U danu kada reprezentacije Srbije i Hrvatske igraju odlučujuće utakmice za plasman na šampionat sveta u Kataru, legendarni fudbaler zagrebačkog Dinama je u razgovoru za Sport Klub govorio o šansama dve selekcije u duelima sa Portugalijom, odnosno Rusijom. A na pitanje šta očekuje od predstojećih utakmica, Mlinarić nije imao dilemu…

– I Hrvatska i Srbija odlaze direktno u Katar – naglašava je Mlinarić u razgovoru za Sport Klub.

Kao iz topa?

– Zar nisam ranije pogodio da će Italija da osvoji evropsku krunu? Pa, ako neko traži prognozu i hoće da uzme neku kintu, ima gde da se obrati – nasmejao se bivši, sjajni prvotimac zagrebačkog Dinama, Oksera i Kana.

Usijaće vam se telefon?

– Što se mene tiče, do tri popodne sam slobodan!

Mnogo lakše biće Hrvatskoj u Splitu, protiv Rusije, nego Srbiji na lisabonskom megdanu?

– Pobeđujemo! Hrvatska 2:0, Srbija 1:0!

Na Poljudu, Hrvatska juri pobedu protiv Rusa?

– Hrvatska je favorit, danas je prohodnije otići u Katar, nego kroz baraž tražiti ulaznicu. Kakva je garancija u baražu? Nikakva. Tim: Grbić (Livaković) – Juranović, Gvardiol, Ćaleta Car, Sosa – Modrić, Brozović, Pašalić – Majer, Kramarić, Perišić. Prema tome, isti onaj sastav koji je u gostima zgromio Maltu – 7:1. Na krilima izvrsne igre i ubedljive pobede, nadam se, verujem, do učešća na najvećoj smotri fudbala. Može to Modrić, uh, kako je nedavno u susretu sa Kiprom odigrao dve lopte iz zgloba, dao je gol i Maltežanima, umetnik, mogu to i Perišić, Kramarić, Majer, Pašalić… Optimista sam, naravno. U duelu pred 30.000 grlatih navijača, u atmosferi na koju nisu navikli Rusi… Činjenica da gostima odgovara i bod, uopšte me ne uznemirava. Rusi će ići na remi? Pa, šta? Ići će i Hrvatska na pobedu! Kad laici krenu da pričaju… Majstori, siđite na teren, da vidite kako je, igrajte i tek onda komentarišite. Možda sam grub? Ne, samo sam realan.

Šta se može očekivati u Lisabonu?

– Nikako da me napuste reči prepotentnog Murinja: “Onaj pravi Ronaldo iz Brazila…” A, šta je ovaj iz tvoje Portugalije, šta je on? Našaliću se: nepravi Ronaldo. Haj, čoveče… Zar nije dovoljno zaviriti u statistiku, koliko je golova postigao, koliko je asistencija upisao, koliko je trofeja doneo, koliko je, zajedno sa Mesijem, uticao na generacije koje dolaze… Da, on je opasnost broj jedan i za Srbiju, ne zaboravljam ni Bernarda Silvu, Bruna Fernandeša… Još nešto ne zaboravljam, ne odnosi se više na portugalska imena, već na momke iz srpske reprezentacije. Moj miljenik je raspucani Fulamov golgeter Aleksandar Mitrović, napadač koji ide u presing, učestvuje u igri, asistira… Oduševaljava me i supertalentovani Dušan Vlahović, a posebno mozak Ajaksa i državnog tima, Dušan Tadić, čija je leva noga fantastična, on je paker, strelac, on je sve! Bitan je i ambijent u reprezentaciji, sabiram, oduzimam, Srbija je u prednosti, ostajem pri prognozi, 1:0 za Srbiju!

Pod upravom Piksija Stojkovića?

– Njegov uticaj je i te kako značajan, želim mu svu sreću.

Vratimo se na početak, na komentare legendarnog Ive Tomića?

– Voleo sam, tog čoveka, znam i da je on voleo mene, samo napred… Neka u lepoj uspomeni ostanu i današnji mečevi Hrvatske i Srbije – zaključio je Marko Mlinarić, jedan od najboljih fudbalera svog vremena u državi koja se zvala – Jugoslavija.

Maxbetsport

Komentari