SRBIJA NA SP SAMO AKO BUDE PRVA, KROZ BARAŽ ŠANSE SU NAM MINIMALNE! Kako, međutim, srušiti Ronalda, Silvu, Patrisija, Fernandeša…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRBIJA NA SP SAMO AKO BUDE PRVA, KROZ BARAŽ ŠANSE SU NAM MINIMALNE! Kako, međutim, srušiti Ronalda, Silvu, Patrisija, Fernandeša…

Moglo je i bolje, ali je moglo i dosta lošije, no šta je tu je. Ovo je put preko koga će naši fudbaleri morati da pređu ne bi li se plasirali na Svetsko prvenstvo. Neugodno je to što iz grupe na Mundijal direktno ide samo jedna reprezentacija, što znači da ćemo morati da budemo bolji od Ronalda, Silve, Fernandeša, Patrisija i družine ako hoćemo na Svetsko prvenstvo odmah, iz grupe.

Drugi put na SP vodi preko baraža. Iz deset grupa deset drugoplasiranih ekipa ide u baraž koji će se igrati u martu 2022. godine. Osim drugoplasiranih timova dve ekipe iz Lige nacija će se naći u ovom baražu. Od tih 12 timova, samo tri će ići na Svetsko prvenstvo.

Srbija sa Portugalom ima jako loš skor - u šest utakmica smo bez pobede. Tri poraza i tri remija nisu rezultat koji nam daje za pravo da "zapretimo" Portugalu, ali moraće Kristijano i drugovi da zarade prvo mesto na terenu.

Sa Ircima imamo bolji skor - pobedili smo ih u gostima i igrali nerešeno tokom poslednjih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Sa Luksemburgom smo takođe nedavno igrali i to u kvalifikacijama za Euro. Tu smo došli do dve teške pobede - 3:1 u gostima i 3:2 na domaćem terenu.

Sa Azerima nismo igrali dugo, a najviše se sećamo onih bolnih poraza od pre skoro 20 godina. Svejedno, oni su apsolutni autsajderi sada i niko ih ne računa kao tim koji bi mogao da se plasira na veliko takmičenje.

Kada se sve sabere i oduzme, šansa postoji! Nije ovo grupa koja ne može da se prođe, pa čak i sa prvog mesta, ukoliko se Portugalci negde "okliznu". Šta vi mislite, kakve su nam šanse?

Naša GRUPA A: Portugal, Srbija, Irska, Luksemburg, Azerbejdžan

Mondo/Teleks.info

Komentari