PARTIZAN U FINALU KUPA, ZVEZDA PALA U HUMSKOJ! Sadikova majstorija i Nathov gol odlučili derbi!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • PARTIZAN U FINALU KUPA, ZVEZDA PALA U HUMSKOJ! Sadikova majstorija i Nathov gol odlučili derbi!

Partizan će braniti trofej u Kupu Srbije i pokušaće da osvoji i peti uzastopni trofej u ovom takmičenju! U trećem Večitom derbiju ove sezone, ovog puta odigranom u polufinalu Kupa, crno-beli su na svom terenu bili bolji od Crvene zvezde 1:0.

Strelac pogotka bio je Birbas Natho u 58. minutu, ali epitet igrača utakmice ide Umaru Sadiku koji je definitivno bio najbolji pojedinac na utakmici u Humskoj.

Crno-beli će u finalu igrati protiv Vojvodine koja je u drugom polufinalu bila bolja od Čukaričkog.

Što se tiče Večitog derbija ono što se mora istaći i što sada već postaje simptomatično za Crvenu zvezdu jeste da je još jednom nadigrana u duelu sa najvećim rivalom što se ponavlja već nekoliko godina iako crveno-beli su tim koji osvaja titule u Srbiji.

I na ovom susretu, kao i na mnogim prethodnim, posebno od kada je šef stručnog štaba Partizana postao Savo Milošević, Partizan je bio bolji tim na terenu, igrao opasnije, agresivnije, stvorio više izglednih prilika i došao do novog trijumfa nad večitim rivalom.

Partizan je posle nekoliko uvodnih minuta preuzeo inicijativu i držao ju je maltene nešto više od pola sata meča, stvorivši nekoliko izglednih, ali ne idealnih šansi, dok je Sadik pretio Borjanu iz svake pozicije i situacije.

Zvezda se digla tek u poslednjih desetak minuta prvog poluvremena, a najbolju priliku je imao Ben koji je pogodio stativu iz slobodnog udarca da bi u nastavku te akcije Vukanović prosledio odbitak u mrežu, ali je bio u debelom ofsajdu i gol je poništen.

Bila je nakon toga šansa za Boaćija i to je bilo sve u prvih 45 minuta.

Početak druge polovine meča ponovo je obeležila bolja igra domaćina, koji se osvežio tokom 15-minutne pauze i zaigrao u višem ritmu, usledilo je nekoliko odličnih akcija pred golom Zvezde, nekoliko udaraca ka Borjanu, a kulminacija je usledila u 58. minutu kada je Sadik driblingom bacio Degeneka na travu i poslužio nesebično Natha, a Izraelac ne toliko jakim šutem matirao Borjana.

Ispostavilo se da je to bio i jedini gol na meču, ali Partizanu dovoljan za pobedu i prolaz u finale, jer Zvezda je samo u nekoliko narednih minuta posle primljenog gola bila opasna po Stojkovića, ali dekoncentracija i loše reakcije Boaćija, Milunovića i još nekih igrača su koštale crveno-bele izjednačenja.

Partizan je ubrzo povratio kontrolu igre, opet počeo da stvara šanse, Sadik je maltene radio šta je hteo sa odbranom Zvezde, a priključio mu se i uvek opasni Suma da bi kako je vreme odmicalo domaćin polako i "umrtvljavao igru".

Poslednjih desetak minuta meča koji je bio prilično produžen zbog mnogobrojnih prekida obeležila je dosta iseckana i isprekidana igra, bez šansi na obe strane, pa je sudija Novak Simović posle 9 minuta od isteka 90. označio kraj meča.

Protivnik crnio beli u borbi za trofej kupa biće novosadska Vojvodina!

Espresso.rs


Komentari