PIKSI NIKAD BLIŽE KLUPI ORLOVA, GVANGDŽU RF NAŠAO TRENERA! FSS sada ima penal, Srbiji se smeši selektor koga jure godinama!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PIKSI NIKAD BLIŽE KLUPI ORLOVA, GVANGDŽU RF NAŠAO TRENERA! FSS sada ima penal, Srbiji se smeši selektor koga jure godinama!

Dragan Stojković je sve bliži klupi selekcije Srbije, poslednja dva dana dogodile su se neke stvari koje bi na kraju mogle da donesu željeni rasplet za sve strane, a posebno za našeg trenera i FS Srbije.

Dve glavne prepreke oko, da kažemo uslovno "Piksijeve slobode" su de dogodile, ostaje još ona treća i najvažnija - potpis gazde Gvangdžua RF Žang Lija na raskid ugovora uz određeno obeštećenje. Naime, Stojković je pristao da mu se smanji dug koji klub ima prema njemu na prihvatljivu sumu za Gvangdžu RF što je bio prvi dobar preduslov, a drugi je rešen pre dva dana jer je klub pronašao trenera.

Ostao je na klupi Holanđanin Đovani van Bronhorst koji je bio smenjen 3. decembra jer Goran Tomić, hrvatski stručnjak i eks trener Lokomotive iz Zagreba nije mogao da dobije radnu dozvolu. Bio je Tomić 25 dana u karantinu u Kini i na kraju je imao antitela, pa je trebalo da bude još 15 dana u izolaciji. Kinezi su odustali od njegovog angažmana, zvali su Stojkovića da se vrati na šest meseci jer je on imao dozvolu za rad u Kini ali naš trener nije hteo. Jeste Van Bronhorst i Gvangdžu RF u celoj petljanciji ipak ima trenera.

Da bi Stojković preuzeo Srbiju ostaje samo da Gvangdžu RF pristane na finansijski deo koji je predložen od strane našeg trenera a koji se ne razlikuje mnogo od onoga što su Kinezi nudili kao solomonsko rešenje. Prema ugovoru Stojkoviću se duguje 5,5 miliona evra, od toga 2,5 je zaradio, a ostatak je odšteta po ugovoru. Tih tri miliona su umanjeni od strane Stojkovića i sada je na Liju da ugovor prihvati ili odbaci.

Stojković čeka rasplet u Parizu, ako se sve pozitivno reši, a postoje danas naznake da sve ide u tom pravcu, do kraja nedelje bi Srbija mogla da dobije selektora sa platom od 100.000 evra, što je i preko limita mogućnosti Saveza. Ukoliko Gvangdžu stopira Stojkovića i ovog puta, prvi kandidat za preuzimanje selekcije je Savo Milošević.

Čeka se Gvangdžu, neizvesnost još vlada.

Direktno

Komentari