STANKOVIĆ NAJAVIO REZOVE, DERBI MU JE POKAZAO KO JE ZA ZVEZDU, A KO NE! Sigurno ćemo iz ovoga izaći jači. To garantujem!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • STANKOVIĆ NAJAVIO REZOVE, DERBI MU JE POKAZAO KO JE ZA ZVEZDU, A KO NE! Sigurno ćemo iz ovoga izaći jači. To garantujem!

Loša igra i poraz u derbiju otvorili su oči Dejanu Stankoviću. Trener Crvene zvezde, koga je po pokazanim emocijama nesupeh sa Partizanom možda i najviše zaboleo, kaže da je posle njega izašao još jači. Najavio je da će biti rezova u timu na kraju sezone, za sada samo indirektno.

- Dobio sam baš dosta odgovora posle meča sa Partizanom. Kristalno jasno znam na koga mogu da računam, na koga ne, šta bi trebalo da se uradi. Klub poštuje svoje igrače i kada se bude stavila tačka na ovu sezonu, krećemo u nove izazove. Polako se pripremamo - istakao je Stanković.

Novinari su na konferenciji tražili od Stankovića da bude konkretniji, ali im je on, kulturno, uz osmeh davao diplomatske odgovore.

- Znam da vas interesuje ta sledeća faza vezana za imena pojačanja. Ne mogu da pričam konkretno o tome, jer su se prelazni rokovi pomerili zbog korone. Sa klubom sam na istoj talasnoj dužini i što se tiče novajlija kao i igrača koji bi trebalo da ostanu i budu stub Crvene zvezde u budućnosti. Radićemo na tome da se napravi prava selekcija, da izaberemo one koji mogu da iznesu pritisak Crvene zvezde, njenu veličinu, odgovornost. Radimo na tome i to intenzivno.

Na pitanje da li je došlo do zasićenja kod nekih igrača koji su duži period u klubu, Stanković nije ulazio u dublju analizu.

- Moramo unutar kluba to da rešimo, unutar svlačionice. Da bismo to ispoštovali, pred nama je da prvo završimo prvenstvo i da onda krenemo da intenzivno radimo na sledećoj godini. To je za sada jedini direktan odgovor na ovo pitanje. Očekivali ste više, e pa i ja sam pre neki dan u derbiju - kroz osmeh je rekao Stanković.

Dobrim raspoloženjem kao da je hteo da pokaže da je svario prvu gorku pilulu u trenerskoj karijeri.

- Svi smo analizirali utakmicu. Krivo mi je da smo izgubili na način koji nije naš. Utakmicu smo spremili, ali nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili. Da smo to uradili, mislim da bi sve bio drugačije. Ipak, to je derbi, jedna utakmica na strani, 0:1... Izvukli smo pouke, videli smo kako ne treba da se igra. Ja bih na to stavio tačku. Da se vraćam, ne mogu da igram ponovo. Trudiću se da se u narednom periodu spremimo da to bude mnogo, mnogo bolje.

Ne dozvoljava Stanković da taj poraz baci senku na čitavu sezonu.

- Imamo pozitivnu godinu, ušli smo u Ligu šampiona, osvojili prvenstvo, imamo veliku bodovnu prednost i to su sve sjajne stvari. Voleo bih da svi zajedno i sledeći vikend na "Marakani" proslavimo titulu koju smo zasluženo osvojili. Naravno, derbi je bitna utakmica, nešto posebno za navijače Crvene zvezde i svesni smo da nije bilo prijatno. Moramo da idemo dalje. Sigurno ćemo iz ovoga izaći jači. To garantujem.

Novosti.rs

Komentari