TUMBAKOVIĆ: IMAMO VELIKI MOTIV DA ODEMO NA EP, ALI... Škoti žive za fudbal, imaju vanserijske igrače, tipa Robertsona, koji je možda i najbolji na toj poziciji u svetu!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • TUMBAKOVIĆ: IMAMO VELIKI MOTIV DA ODEMO NA EP, ALI... Škoti žive za fudbal, imaju vanserijske igrače, tipa Robertsona, koji je možda i najbolji na toj poziciji u svetu!

Imamo veliki motiv i želju da pobedimo Škotsku i prvi put pod imenom Srbija odemo na EP, izjavio je selektor Ljubiša Tumbaković.

"Nikad nije lakše igrati bez publike nego pred punim tribinama, mi ćemo sada biti hendikepirani, ali kako nama, tako i našem protivniku. Imamo veliki motiv da se plasiramo na prvenstvo Evrope, tako da ta činjenica anulira i ove stvari koje su viša sila zbog koronavirusa", rekao je selektor Tumbaković.

Dodao je da je pritisak normalan jer je ulog veliki.

"Igraju finalisti baraža, Srbija kao samostalna država nikad nije bila na prvenstvu Evrope, Škoti nisu bili učesnici još od 1992. godine. Iako je nama uslovno rečeno opterećenje što igramo kao domaćini, Škotima je možda opterećenje upravo to da su oni domaćini prvenstva Evrope na kojem možda neće učestvovati. A ko više želi i čiji je motiv veći, pokazaće se na terenu. Koncentracija mora biti na visokom nivou."

Škoti, kako kaže, nemaju Halanda kao Norvežani, ali imaju veoma dobar tim.

"Imamo jednu dimenziju o škotskom fudbalu koja nije realna. Oni imaju posebnu tradiciju, žive za fudbal, imaju derbi koji sadrži posebnu dimenziju. Imaju oni kvalitet, imaju i vanserijske igrače, tipa Robertsona, koji je možda i najbolji na toj poziciji u svetu. Teško primaju golove, veoma su čvrsti i disciplinovani."

"Nemaju individualni kvalitet tipa Halanda, ali imaju kompaktnost, karakter koji je veoma izražen, upornost, želju. I sve će to verovatno pokazati u Beogradu. O detaljima igre, to su usko stručne stvari, naš skauting je sve obavio. Mi želimo da nama bude ugodno protiv jednog takvog protivnika i sve uradimo da se mi pitamo", zaključio je Tumbaković.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković objavio je spisak igrača za predstojeću utakmicu sa Škotskom, koja će odlučiti o plasmanu na Evropsko prvenstvo 2021. godine. Duel sa Škotima na programu je 12. novembra i odlučiće da li će "orlovi" posle 20 godina učestvovati na kontinentalnom takmičenju.

Tumbaković se odlučio za oprobane snage, ali je sa spiska izdvojio dvojicu do sada standardnih reprezentativaca - Adema Ljajića i Nikolu Maksimovića.

Na spisku se nalaze i dva potencijalna debitanta, Nikola Maraš i Lazar Ranđelović.

Defanzivac Almerije se pokazao partijama u Segundi i mogao bi da debituje za "orlove". Ranđelović bi bi takođe mogao da debituje, posle odličnih igara u dresu Olimpijakosa.

Na spisku su:

Golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Emil Rockov, Đorđe Nikolić

Odbrambeni igrači: Nikola Milenković, Miloš Veljković, Nikola Maraš, Stefan Mitrović, Strahinja Pavlović, Uroš Spajić.

Vezni igrači: Darko Lazović, Mijat Gaćinović, Saša Lukić, Filip Mladenović, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj, Marko Grujić, Luka Milivojević, Saša Zdjelar, Nemanja Radonjić, Dušan Tadi, Sergej Milinković-Savić, Filip Đuričić, Mihailo Ristić, Filip Kostić, Lazar Ranđelović, Aleksandar Katai.

Napadači: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović, Đorđe Despotović.

Selektor Srbije suspendovan je na jednu utakmicu, ali će Tumbakovic moci da vodi ekipu protiv Škotske .

Tri dana posle meča sa Škotima, srpski igrači nastavljaju sa susretima u Ligi B nacija, rival je Mađarska u Budimpešti.

Poslednjim duelom "orlovi" zatvaraju ovogodišnje učešće u Ligi B nacija, utakmica sa Rusijom na programu je u Beogradu 18. novembra.

RTS/Teleks.info

Komentari