TUMBAKOVIĆ JASAN, MORAO SAM JOVIĆA DA IZBACIM IZ TIMA! Selektor otkrio detalje skandala koji je digao na noge fudbalsku Srbiju!

    Podeli
  • TUMBAKOVIĆ JASAN, MORAO SAM JOVIĆA DA IZBACIM IZ TIMA! Selektor otkrio detalje skandala koji je digao na noge fudbalsku Srbiju!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rešio je da razbije zid ćutnje o slučaju "Luka Jović", kog je precrtao nakon što je napadač Reala samoinicijativno napustio nacionalni tim posle meča s Portugalom pred put u Luksemburg.

Kormilar "orlova", gostujući na štandu Srpskog telegrafa na Sajmu medija, odgovarao je na pitanja o brojnim tememama, a evo šta je rekao o talentovanom napadaču:

Afera Luka Jović potresla je reprezentaciju, ali i javnost. Šta se tačno dogodilo i ima li šanse da se Luka vrati u tim?

- Vi ste tek posle mesec i po dana saznali problem koji se napravio oko njega. Kriterijumi profesionalnog fudbalera se znaju, takođe i patriotska odgovornost, a ja to pratim jer je deo mogo posla. Moja odgovornosti i zaduženje. Luka je sa jedne strane mlad momak, ali sa druge strane, iza njega je šest, sedam godina profesionalne karijere. I u jednom takvom profesionalnom odnosu postoje kriterijumi kojih svaki igrač mora da se drži. U situacijama kao sto je ova sa Jovićem ja postupam profesionalno i, logično, isključio sam ga iz tima - iskren je selektor "orlova".

Da li ste razgovarali o njegovom povratku i da li će do njega doći?

- Šta će dalje da se desi, zavisi samo od Luke Jovića. Od njegovih nastupa u dresu Real Madrida i od kvaliteta njegovog učešća na tim utakmicama. I najvažnije od toga kakav će pristup ubuduće da ima prema reprezentaciji i kolektivu - rekao je Tumbaković za Srpski telegraf.

Srpski Telegraf

Komentari