(VIDEO) PARTIZAN PIKIRAO SAMJUELA OVUSU: On je jedan od najboljih igrača Superlige, ali pita se i Čuka

Klub iz Humske bi prvo pojačanje tokom letnjeg prelaznog roka mogao da angažuje iz Superlige.

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) PARTIZAN PIKIRAO SAMJUELA OVUSU: On je jedan od najboljih igrača Superlige, ali pita se i Čuka

Pred upravom Partizana i trenerom Miloševićem je težak posao kako bi se napravio remont ekipe i klub vratio na stare staze, te bio tamo gde navijači i očekuju.

Upravo tim povodom skauti crno-belih već duže vreme prate jednog od najboljih, ako ne i najboljeg igrača Čukarčikog, Samjuela Ovusua. Dvadesetrogodišnji hitrognogi fudblaer iz Gane iza sebe ima sjajnu sezonu i ukoliko Brđani izbore plasman u Evropu, velike zasluge idu upravo na njegov račun.

Svoje kvalitete Ovusu je pokazao crno-belima i u međusobnim duelima, ali sa druge strane ovaj posao bi mogao da uspori finansijski momenat. Krilni fubaler ugovor sa klubom sa Banovog brda ima do narednog leta, a kako je Čukarički poznat kao klub koji neće ‘tek tako’ pustiti važnog igrača, jasno je da će crno-beli morati da ‘odreše kesu’. Spekuliše se da bi ta cifra mogla da ide od 700 hiljada, pa sve do milion evra, što nije malo u ovom momentu za crno-bele koji se ne nalaze u najboljoj finansijkoj situaciji.

Međutim, ovo nije prvi put da Partizan želi da dovede ovog igrača, a pregovori su se vodili i 2016. godine kada je on nosio dres surduličko Radnika, a na mestu sportskog direktora bio Ivan Tomić.Tada su se ponovo isprečile finansije i on je karijeru nastavio u Genčlerbirligiju, gde se nije najbolje snašao pa je kao slobdan igrač belo-crni dres zadužio 2017. godine.

Koliko je ovaj momak bitan faktor u igri Čukaričkog najbolje se videlo na poslednjem duelu ovih timova, kada je Ovusu u finišu zaradio četvrti žuti karton. To je razbesnelo njegovog trenera Simu Krunića, jer je vezista morao iste da očisti u veoma važnoj utakmici protiv Crvene zvezde, na kojoj je njegova ekipa ipak slavila.

Hotsport


Komentari