VOŠA UZIMA ŠTOPERA ANDRLEHTA, BELGIJANCI SU GA PLATILI OSAM MILIONA, ALI... Bubakar Sane hoće da igra, neće da sedi na...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VOŠA UZIMA ŠTOPERA ANDRLEHTA, BELGIJANCI SU GA PLATILI OSAM MILIONA, ALI... Bubakar Sane hoće da igra, neće da sedi na...

Crvena zvezda je dočekala Kristijana Pičinija i Ohija Omoijuanfa, Partizan je vratio Ljubomira Fejsu, a sada i Vojvodina želi da aktivira svojevrsnu transfer bombu u Novom Sadu. Prema saznanjima Mozzart Sporta na „Karađorđu“ se nadaju da će uskoro realizovati transfer Bubakara Sanea, štopera kojeg je Anderleht na leto 2018. godine platio čak 8.000.000 evra!

Međutim, ispostavilo se da ga je Anderleht precenio na osnovu igara u prethodnom klubu, Midtjilandu, pa je leta 2021. godine saradnja raskinuta i Sane je poslednjih šest meseci bez kluba.

Kako saznajemo iz izvora u Belgiji, imao je nekih ponuda sa Bliskog istoka, ali sa svojih 27 godina nije želeo da odlazi tamo. Plan mu je da igra u Evropi. Supruga i ćerka su mu Belgijanke. Zato je odlučio da individualno trenira u rodnoj Gambiji i priprema se za Afrički kup nacija koji je u toku.

Upravo zato transfer i nije mogao da bude završen već sada, jer Gambija je jedno od prijatnijih iznenađenja i četvrtfinalista turnira. Baš sutra će se za polufinale boriti sa domaćinom Kamerunom. U Novom Sadu se ne bi razočarali ako bi Gambija ispala. Sane je inače odigrao osam minuta u prvom kolu protiv Mauricijusa. Igrao je kao desni bek, mada je primarno štoper.

Sa svojih 183 centimetara ne preterano visok za tu poziciju, ali od novinara iz Belgije smo čuli da je vrlo snažan i odličan u duelima i na zemlji i u vazduhu. Međutim, nije tehnički najpotkovaniji igrač, a baš takav fudbal je želeo da forsira Anderlehtov trener Vensan Kompani. Bio je zbog toga u potrazi za minutima, na pozajmicama u Gectepeu, Ostendeu, Orhusu... Nije vredelo.

U Briselu su konačno rešili da raskinu saradnju, jer je sa bruto platom od oko 800.000 evra – negde oko 400.000 neto – bio preskup za drugi tim.

Sane je sada u potrazi za novim klubom. I vrlo je blizu Vojvodine. Svestan je i on da neće dobiti platu koju je imao u Belgiji. Ali želi da karijeru vrati na pravi kolosek. Nikada nije imao problema sa povredama. U Belgiji ga svi opisuju kao prijateljski nastrojenog čoveka i profesionalca. Samo još da uhvati ritam. To što nije bio dovoljno dobar za Anderleht ne znači da nije kvalitet za Vojvodinu.

U Novom Sadu su optimisti da će uspeti da zaključe posao kad Gambija završi učešće na Afričkom kupu nacija.

Mozzartsport

Komentari