ZVEZDA PRODAJE NJEGOŠA I TO U ALMERIJU! Nma veze, kupiće nekog polovnog stranca...

    foto: Printskrin/FK CZ
    Podeli
  • ZVEZDA PRODAJE NJEGOŠA I TO U ALMERIJU! Nma veze, kupiće nekog polovnog stranca...

Prvi zvanični odlazak sa Marakane mogao bi da usledi uskoro. I to ne igrača od kojih se očekivalo, već od NJegoša Petrovića, momka koji je trebalo da pruži još u crveno-belom dresu.

Vezista Crvene zvezde i nekadašnji član Rada mogao bi karijeru da nastavi u Španiji i to u klubu na koji je fokusiran veliki broj fudbalskih zanesenjaka iz Srbije. Prema informacijama "Mocartsporta", Petrović bi trebalo da bude sledeća akvizicija Almerije iz Superlige Srbije, posle Umara Sadika i Srđana Babića.

Pregovori dva kluba su prilično odmakli i ne bi bilo iznenađenje da se NJegoš Petrović preseli u Andaluziju na šestomesečnu pozajmicu, uz opciju otkupa. Almerija bi trebalo da preuzme kompletnu platu veziste iz Krupnja, a ukoliko zadovolji u crveno-belom dresu člana španske Segunde, Petrović bi crveno-belima trebalo da donese kakvu-takvu zaradu. Otkupna cena iznosiće između 1.100.000 i 1.400.000 evra, piše pomenuti portal.

To je znatno manje nego što su se na Marakani nadali pre godinu dana, ali se i status Petrovića u međuvremenu promenio. Praktično, on je bio dugo van kadra, ali je dobio šansu u finišu jeseni i tu rolu odradio sasvim solidno.

Podsećanja radi, NJegoš Petrović je u Crvenu zvezdu stigao u avgustu 2019. godine iz Rada, kao jedan od najtalentovanijih veznih igrača Superlige. "Građevinarima" je tada pripalo 400.000 evra, plus 20 odsto od naredne prodaje.

Mladi vezista je tada stavio paraf na četvorogodišnju saradnju, a do sada je odigrao 87 utakmica u crveno-belom dresu i postigao tri gola.

Najbolji period u crveno-belom dresu imao je nakon dolaska Dejana Stankovića, koji je uspeo da mu pronađe ulogu u timu, za šta mu je ovaj uzvratio sa nekoliko vrlo dobrih partija.

Prošle sezone je zabeležio čak 47 nastupa u svim takmičenjima, imao je važnu ulogu čak i u nekim evropskim utakmicama, ali je na početku ove sezone potpuno pao u drugi plan.

Do minutaže je stigao u finišu jeseni, pa je polusezonu okončao sa 15 nastupa u svim takmičenjima, a sada sledi rastanak sa crveno-belima i odlazak sa Marakane.

Novosti

Komentari