OD ZVEZDE I PARTIZANA MENADŽERIMA DVA MILIONA EVRA! OPARIO SE I MAMIĆ NA TRANSFERU PETROVIĆA! Pametnom sve jasno!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • OD ZVEZDE I PARTIZANA MENADŽERIMA DVA MILIONA EVRA! OPARIO SE I MAMIĆ NA TRANSFERU PETROVIĆA! Pametnom sve jasno!

Skoro dva miliona evra uplaćeno je posrednicima u transferima "večitih" rivala u poslednjih godinu dana.

Izveštaj pokriva period od marta prošle godine do istog meseca 2022. i pokazuje da je Partizan posrednicima platio 1.097.715 evra za 13 igrača, dok su crveno-beli za 10 fudbalera na ime istog troška uplatili 891.706 evra.

Kada su pojedinačni transferi u pitanju, najskupli je bio prelazak Umara Sadika iz Rome u Partizan zbog kog je na račun Ivice Pavlovića uplaćeno 234.815 evra. Pavlovićeveo ime se u spiskovima pojavljuje i kod transfera Kristijana Pičinija u Zvezdu za šta je dobio 135.207 evra neto.

Transfer Italijana nije najskupli u pogledu novca uplaćenog posrednicima kada su crveno-beli u pitanju. Aneke Ata iz Norveške agencija Emefi je za prelazak Ohija iz Moldea inkasirao 165.000 evra i to je bio prvi dvocifreni iznos za Zvezdu u zimskom prelaznom roku nakon čega je Nikoli Damnjancu dato 120.000 evra za dolazak Nemanje Motike iz Bajerna.

Zanimljivo je da je identična suma, kao u slučaju Motike, isplaćena Mariju Mamiću. sina Zdravka Mamića, za transfer Njegoša Petrovića u špansku Granadu.

U Humskoj je takođe bilo nekoliko šestocifrenih isplata posrednicima, a posle Sadika najskuplje su prošli u dolasku Kvinsija Meniga za kog su obeštećenja plaćena Aleksandru Važiću (45.000 evra) i holandskoj agenciji "Forca sports“ (144.000 evra), kao i u povratku Rikarda Gomeša među crno-bele (150.000 evra).

B92.net

Komentari