ZVEZDA ZA DUPLU KRUNU POSLE DEVET GODINA, PARTIZAN ZA SPAS SEZONE! Večiti derbi zrak sveta u tami srpskog fudbala!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA ZA DUPLU KRUNU POSLE DEVET GODINA, PARTIZAN ZA SPAS SEZONE! Večiti derbi zrak sveta u tami srpskog fudbala!

Na stadionu Crvene zvezde, u meču čiji će pobednik podići pehar osvajača Kupa Srbije, igraju Crvena zvezda i Partizan. Duel počinje u 19.00, a kretanje rezultata pratite na internet portalu RTS-a.

Od 1947. godine i prvog duela dva najveća srpska kluba su, naravno, odigrali mnogo mečeva. Podrazumeva se, oni koji su manje ili više direktno odlučivali o trofejima imaju posebnu i sa malo čim uporedivu važnost.

U nešto skorijoj prošlosti Partizan je imao više uspeha kada je "večiti derbi" igran u finalu Kupa Srbije. Štaviše, od 2016. do 2019. godine Partizan je četiri puta u nizu osvajao ovaj pehar. U sezoni 2016-2017 Partizan je osvojio duplu krunu.

Upravo je dupla kruna velika želja Crvene zvezde, koja je nedavno postala šampion po četvrti put u isto toliko sezona, ali je Kup poslednji put osvojila pre skoro deset godina (2012. godine).

Zvezda igra za 25. trofej u Kupu, Partizan za 17.

Poslednji meč dva tima odigran je u 20. kolu Superlige Srbije, kada je na stadionu Crvene zvezde domaći tim slavio sa 1:0.

"Finale kupa, derbi sa Zvezdom, ovo je praznik srpskog fudbala. Presrećan sam što ću biti deo te utakmice. Spremni smo i motivisani da napravimo dobar rezultat i obradujemo naše navijače", rekao je trener ekipe iz Humske Aleksandar Stanojević.

"Želimo da zaokružimo spektakularnu sezonu osvajanjem duple krune. Iako smo osvojili prvenstvo četiri nedelje pre kraja, nismo posustali, nastavili smo da radimo, da se spremamo za Kup i za nešto što nas čeka u budućnosti", rekao je Dejan Stanković, trener Crvene zvezde.

RTS

Komentari