ZVEZDA UZELA DUPLU KRUNU, BORJAN OPET HEROJ! Krstović i Stojković izazvali obračun fudbalera, uprava... Dobro je da "nije bilo mrtvih"!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA UZELA DUPLU KRUNU, BORJAN OPET HEROJ! Krstović i Stojković izazvali obračun fudbalera, uprava... Dobro je da "nije bilo mrtvih"!

Fudbaleri Crvene zvezde su 25. put osvojili Kup države. Oni su u finalu pobedili Partizan sa 4:3 posle penala, jer posle 120 minuta nije bilo golova.

Zvezda je krenula mnogo agresivnije, a već u drugom minutu je zapretio Dijego Falćineli. Lopta je za malo otišla pored gola. Partizan je počeo opreznije, a prvu šansu je imao Miloš Jojić u 15. minutu. Šutirao je iz daljine, ali je siguran bio Milan Borjan.

Već u 24. minutu je zapretila Zvezda posle greške Jovića, koji je promašio loptu u svom kaznenom prostoru. Ipak, šut Falćinelija je otišao pored gola.

Pokazao je mladi fudbaler Partizana da je brzo zaboravio taj kiks, a u 30. minutu je mogao da zatrese mrežu posle dodavanja Lazara Markovića. Sedam minuta kasnije je opet bio u šansi, izborio se za prostor, šutirao iz srca kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola.

Dva minuta pre odlaska na odmor, Falćineli je imao i treću šansu, a ovoga puta i najbolju u prvom poluvremenu. Posle dodavanja Milana Gajića sa desne strane, šutirao je petom, ali je lopta za malo otišla pored stative.

U Nastavku su crno-beli igrali malo konkretnije i prvi zapretili. Posle kornera u 58. minutu Vujačić je glavom šutirao iz blizine, ali je lopta otišla iznad gola.

Mogla je Zvezda da povede u 76. minutu. Posle kornera je Luka Milunović skočio i šutirao glavom, ali je na mestu bio Stojković. Dva minuta kasnije je iz blizine pokušao Nikolić, ali je u poslednjem momentu interevenisao Urošević.

Pošto nije bilo golova ni u drugom poluvremenu, igrali su se produžeci. Rezervista Lutovac je prvi zapretio u 99. minutu, šutirao je iskosa sa leve strane, ali pravo u Borjana. Još bolju šansu je imao Šćekić u 105. minutu kada je umalo iskoristio grešku Borjana, ali je na mestu bio Marko Gobeljić. Pošto su mreže mirovale i u drugom produžetku, o osvajaču Kupa su odlučivali penali.

Tu je Zvezda pobedila sa 4:3. Junak je Milan Borjan koji je odbranio penale Jojiću i Štuliću.

Meč je obekežio totalni haos kada je došlo do sukoba među igračima, i to u trećoj seriji.

Naime, Nikola Krstović je dao gol, a zatim je isprovocirao Vladimir Stojkovića koji je u ruci imao loptu, i sa istom odgurnuo glavu mladog napadača.

Sve je to bio signal da izbije haos, pa su zatim svi igrači obe ekipe, kao i pojedini članovi stručnih štabova, ušli u okršaj.

Vladimir Stojković je dobio žuti karton i to je bio njegov drugi.

Ipak, nastavio je da brani u penalima!


Komentari