PARTIZAN ĆE BITI U PROBLEM U PLEJ-OFU: Rraspored mu ne ide na ruku, a sa ovakvom formom….

Doskora su se u Humskoj tešili najboljom odbranom u ligi, sada su i u tom segmentu pokvarili utisak, ni golman Stojković više nije blizu nekadašnje forme...

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • PARTIZAN ĆE BITI U PROBLEM U PLEJ-OFU: Rraspored mu ne ide na ruku, a sa ovakvom formom….

Taman kada su mnogi od nas pomislili da je Partizan na putu izlaska iz rezultatske krize, posle pobede nad Čukaričkim (3:2), crno-beli su juče u Novom Sadu ponovo pokazali sve slabosti koje ih ''krase'' u poslednje vreme.

Poraz od Vojvodine (3:2) je već peti za Partizan u poslednjih šest utakmica, sve je više problema u igri crno-belih, čak i tamo gde je do sada tim iz Humske delovao stabilno, a to je igra u defanzivi.

Uoči jučerašnjeg meča, iz Vojvodine su stizale poruke da se oslanjaju na slabu odbranu Partizana, ali trener crno-belih Savo Milošević se tada nije složio sa njima.

"Naša odbrana je druga u ligi po primljenim golovima. Možda u Vojvodini ne priznaju statistiku, što mogu da poštujem", kratko je rekao Milošević u subotu, u najavi gostovanja u Novom Sadu.

Jučerašnja dešavanja na terenu su pokazala da su Novosađani bili u pravu, a posle svega Partizan je pao na treće mesto po broju primljenih golova. Sada je u tom segmentu, osim Crvene zvezde, i Radnički ispred crno-belih.

Donedavno su crno-beli mogli da se uzdaju i u čudesne odbrane svog golmana Stojkovića kada igra u defanzivi zataji, sada i takve njegove intervencije sve ređe viđamo - popularni Stojke je u poslednje četiri prvenstvene utakmice čak devet puta vadio loptu iz mreže.

Povoljna okolnost u celoj priči za Partizan je podela bodova posle završene preliminarne faze, pa sada umesto 30, za Zvezdom zaostaju ''samo'' 15 bodova, ali ako pogledamo tabelu na osnovu rezultata iz poslednjih pet kola, jasno je da u Humskoj imaju mnogo više razloga za brigu pred plej-of, jer se na toj tabeli nalaze na poslednjem, osmom mestu od ekipa koje su se plasirane u plej-of.

Dodatni problem za crno-bele u ovakvoj situaciji je i veoma težak raspored u prva tri kola plej-ofa, u kojima će, redom, igrati protiv Čukaričkog u Humskoj, pa onda gostovati u Nišu i na ''Marakani'', u međuvremenu će igrati sa Nišlijama i u polufinalu Kupa.

Ako novi stručni štab na čelu sa Savom Miloševićem što pre ne stabilizuje ekipu, ne bi trebalo da iznenadi da uskoro i četvrto mesto, a samim tim i plasman u Evropu, Partizan dovede u pitanje.

Petoplasirana Mladost iz Lučana sada za Partizanom zaostaje samo četiri boda, a u prva tri kola, pre međusobnog duela sa Parizanom, imaće znatno lakši raspored (Napredak, Proleter, Vojvodina)...

U svakom slučaju, biće veoma zanimljivo gledati Partizan u plej-ofu, a njegovim navijačima ostaje nada da će novi trener crno-belih konačno uspeti da ostvari svoje zamisli...

(Sportske)


Komentari