ČETVORKA ZASLUŽILA MOMENTALNI OTKAZ U PARTIZANU, HOĆE LI IH FILIPOVSKI VIŠE TRPETI! Crno-beli moraju da preseku…

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • ČETVORKA ZASLUŽILA MOMENTALNI OTKAZ U PARTIZANU, HOĆE LI IH FILIPOVSKI VIŠE TRPETI! Crno-beli moraju da preseku…

Krka je samo dosolila ranu koja je otvorena porazom od Borca u prvom kolu ABA lige. Od tog meča s Čačanima ta rana se samo proširivala…

Partizan je u nekom lošem filmu nazvan “Sezona 2020/21”. To nije naučno fantastični film, ničeg nema tu spektakularnog, ovo je brutalni horor. U nastavcima. Nezamislivo je da u 11 kola regionalnog takmičenja crno-beli imaju čak šest poraza. Koliko god bilo nezamislivo, tako je. Na žalost navijača kluba iz Humske.

Nije se uključilo zvono za uzbunu, već toliko dugo zvoni da će da pregori. Sanacija je neophodna. Zrelo je za promene u timu. Bar četvorica su zaslužila otkaz zbog onoga što su pokazali (ili nisu pokazali) u crno-belom dresu ove sezone: Nemanja Gordić, Rade Zagorac, Erik Mika i Stefan Janković.

Igra u napadu zavisi od plejmejkera, a Gordić nije ni nalik onom iz prošle sezone. U ABA ligi ove sezone prosečno postiže 10.1 poen. Prostižno pogodi 1.1 trojku po meču, a na terenu prosečno provodi 22 minuta. Da bi se razigrali ostali igrači, potrebne su asistencije… Gordić ih ima prosečno 3.6 po utakmici. Ima i prosečno 1.8 izgubljenih lopti.

Za nešto više, dakle, potrebno je da Partizan ima daleko uspešnijeg plejmejkera. I poentera i asistenta.

Više se očekivalo od Radeta Zagorca. Neko ko je u praskozorje NBA lige 2017. godine ostao bez angažmana u Memfisu, trebalo je da “jede loptu” u dresu Partizana, čiji je veliki navijač. Igra loše, često se ispucava u šutu za tri poena, do sada je u ABA ligi pogodio 12 trojki iz 31 pokušaja (1.2 pogođene po meču).

Posebna priča je Erik Mika. Došao je kao višak iz redova Sakramento Kingsa, a tadašnji saigrač Bogdan Bogdanović se o njegovim kvalitetima pohvalno izrazio na Tviteru, u avgustu:

– Vau. Idemo! Veliko pojačanje. Čestitke i srećno, brate.

Od toga pojačanja nije viđeno mnogo. Do sada je u ABA ligi odigrao osam mečeva i beleži 6.1 poen i 4.5 skokova po meču. Za Ameriknca – malo. Sigurno je da mogu da se nađu bolji stranci.

Na kraju, a može i na početku – Stefan Janković. On je već otpisan, na njega se ne računa, ali je tu jer se još nije pronašao novi klub za njega. Dok se to ne dogodi, ostaće u Humskoj, dokle god ima potpisan ugovor.

Problem je samo što Partizan ne može da se reši svih ovih igrača. Ne može jer onda treba da dovede zamene za sve njih… Ostaje nada da će pored FIlipovskog da proigraju i daju značajan doprinos igrama i pobedama. Gordić i Zagorac, najpre. Nada, kažu, poslednja umire.

Maxbetsport

Komentari