ČOVIĆ NIJE BESAN ZBOG ŠAMARČINE U LAKTAŠIMA, pa i Klipersi su izgubili 51 razlike, ZVEZDA SE NE ODRIČE TOP 8 EVROLIGE!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ČOVIĆ NIJE BESAN ZBOG ŠAMARČINE U LAKTAŠIMA, pa i Klipersi su izgubili 51 razlike, ZVEZDA SE NE ODRIČE TOP 8 EVROLIGE!

Crvena zvezda je nedavno smenila Sašu Obradovića i na klupu vratila Dejana Radonjića.

To, ipak, nije pomoglo Crvenoj zvezdi da izbegne ubedljiv poraz od Igokee u Laktašima u nedelju i o tome je Čović govorio tokom gostovanja na Prvoj televiziji.

"Zvezda uvek najavljuje zemljotres. Svako ima pravo da opisuje, Zvezda je izgubila sa velikim rezultatom, bilo je to neočkivano i za mene, mislio sam da ćemo sa Sašom biti 3 god ali to se dogodilo, videli ste stanje ekipe i to je rezultat sinoćne loše igre i neuobičajenog rezultata. Olakšavajće je što su Klipersi izgubili 51 razlike. Lotpa je okrugla, morali smo ovo, žao mi je što došlo do toga i sada je Radonjić"

Radonjić je dobio otkaz u Bajernu i nakon toga nije imao posao pa je odlučio da preuzme Zvezdu, po drugi put.

"Zvao sam Dejana na razgovor, pričali smo sat i po dva, sutradan je razmislio i dobili smo potvrdu da hoće da se vrati i da zajednički nastavimo sezonu. Nemamo publiku sponzore, nemamo mnogo čega, ne kukam ali tako je, ne odustajemo od cilejva. Mi smo na polusezoni, imamo još 16 kola u EL i 12 u ABA, sve to mora da stane na osnovne ciljeve, osvajanje domaćih titula i pokušaj da u Evroligi uradimo što više"

Da li nas čekaju promene u Zvezdi?

"Mi smo do sada iskoristili 18 od 20 igrača, tu se kriju određene promene, naravno trener i stručni štab određuju ko će doći, a naše je da to sprovedemo u delo u skladu sa mogućsnostima. Početkom sezon Zvezda je bila ko mašina i onda smo pali doalskom ročestija i Brajanta, a sada je i Saša otišao. Oni se nisu uklopili u tim, nije bilo hemije, a i teško je igrati Evroligu i ABA ligu u ovom tempu, iako je to Zvezda godinama radila. I imamo neprijateljski pristup u regionu kada je Crvena zvezda u pitanju i kada su prisutne određene "udruge". Celo leto smo se bavili nevažnim stvarima, glupostima, sada ABA nema usvojene propozicije, proces s enastavlja, znamo ko je suvlasnik, ali je vreme izgubljeno i čekamo presudu. Dobro analiziramo sve kao i kriterijume suđenja".

Primedbe na suđenje?

"Ja sam rekao dobro analiziramo. Nismo ni igrali najbolje, a u sport se svašta uvuklo. Nisam fudbalski čovek, tamo je tek svašta, pa sad nećemo o tome..."

Tabela Evrolige kaže da je Zvezda u donjem delu gde su takođe i Efes i Fenerbahče...

"Nije kasno za Top 8, razlika je 2-3 pobede i ukolko se stabilizujemo serija nas vraća. Nema navijača sada kada dođu protivnici u Beograd ne izgleda to isto kada su tu bili navijači, ambijent... ne mislim da je kasno možemo da uspemo u onome što je zacrtano"

Stranci u srpskoj košarci su sve češća tema.

"Jako je teško stvarati igrače i igrati Evroligu... Cene domaćih igrača su znatno skočile, mi smo hteli da dovedemo neke, ali to nije bilo u skladu sa našim budžetima. Zabrinut sam za bdućnost naše košarke, pa i naša reprezentacija je izgubila od Švajcarske. Mi nemamo zaštitu, deca od 12 godina odlaze, letos sam pričao o tome i kako to rade Real i Barsa kada dovlače mlade igrače. Puno dece odlazi i tu moramo da potražimo zaštitu, više nas niko ni ne štiti"

B92.net


Komentari