PARTIZAN PREŽIVEO IGOKEU, DRAMA U LAKTAŠIMA PRIPALA CRNO-BELIMA! Trinkijeri besan, Igosi postavili svetski rekord, možda i na Marsu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • PARTIZAN PREŽIVEO IGOKEU, DRAMA U LAKTAŠIMA PRIPALA CRNO-BELIMA! Trinkijeri besan, Igosi postavili svetski rekord, možda i na Marsu!

Košarkaši Partizana zabeležili su pobedu u prvom kolu ABA lige, pošto su u Laktašima u neizvesnoj završnici savladali Igokeu sa 75:73.

Partizan je vodio u Laktašima tokom većeg dela utakmice, ali su domaći iskoristili lošu poslednju četvrtinu crno-belih i umalo došli do preokreta.

Možda i ključne poene za Partizan postigao je Nikola Janković na minut do kraja, postigavši trojku, za prednost crno-belih od četiri poena.

Ušlo se u penal završnicu, a Igokea je imala poslednji napad za produžetak, možda čak i pobedu, ali su domaći košarkaši bili neprecizni.

Partizan je u Laktašima igrao bez najboljeg igrača Rašona Tomasa, a navijači beogradskog kluba nakratko su prekinuli meč u trećoj četvrtini, proslavljajući rođendan svog kluba.

Igokea je na ovom meču imala čak 21 ofanzivni skok, a trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je posle utakmice da je to "svetski rekord, možda i na Marsu".

Najefikasniji u timu Partizana bio je Ognjen Jaramaz sa 13 poena, Kori Volden dodao je 11, a kapiten Novica Veličković devet.

U timu Igokee Rašad Von postigao je 22 poena, Aleksandar Cvetković 16, a Savo Lešić deset.

Partizan u drugom kolu igra u Kopru protiv Primorske, dok Igokea gostuje u Baru kod ekipe Mornara.

U drugoj utakmici subotnjeg programa u ABA ligi, Mornar je u Zagrebu savladao Cibonu sa 92:88.

RTS/Teleks.info

Komentari