BRAVO CRVENO-BELI! TAKO SE BORI ZA ZVEZDU, OD MINUS 16 DO POBEDE! Top osam se sada dobro vidi!

    foto: KK CZ
    Podeli
  • BRAVO CRVENO-BELI! TAKO SE BORI ZA ZVEZDU, OD MINUS 16 DO POBEDE! Top osam se sada dobro vidi!

Crvena Zvezda upisala je drugu uzastopnu pobedu u Evroligi. Crveno-beli su u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladali Baskoniju u 28. kolu sa 86:83

Ponovo je šampion Srbije i ABA lige odigrao meč sa dosta uspona i padova, ali najvažnije je da je na kraju stigao do novog trijumfa i nada za Top 8 i dalje živi.

Mnoštvo preokreta, greške, zakucavanja... svašta je moglo da se vidi na ovoj uzbudljivoj utakmici i malo je falilo da Zvezda od gotovog napravi veresiju.

Loše je domaćin ušao u utakmicu, svaki propust tima Dejana Radonjića kažnjavala je Baskonija koja je početkom drugog perioda imala velikih plus 16 - 13:29. Tada je malo ko mislio da crveno-beli mogu da se vrate i pobede.

No, Zvezda je od tog momenta odigrala odličnu odbranu i već do odlaska na odmor uspela da istopi prednost rivala, pa se na veliku pauzu otišlo sa nerešenim rezultatom - 41:41.

Branko Lazić i drugovi su sjajno počeli drugi deo meča. Puna tri minuta Baskonija nije uspela da dođe do poena (seriju prekinuo Inok). Crveno-beli su tada otišli na plus devet - 50:41, ali je onda usledio pad domaćih košarkaša.

A onda se desila četvrta četvrtina u kojoj se činilo da će Zvezda mirno privesti meč kraju, ali čini se da je to nemoguće kada su utakmice crveno-belih u pitanju u Evroligi. Baskonija je dobrim šutem van linije 6,75 topila prednost. Ipak, klub sa Malog Kalemegdana je uspeo da odgovori i u finišu nakone poena Voltersa prvi put ode na dvocifrenu prednost - 82:72.

Ni to nije značilo da je Zvezda pobedila. Ekipa iz Vitorije je izvela poslednji trzaj, ali to nije bilo dovoljno za preokret i morala je da čestita rivalu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Luka Mitrović sa 18 poena, pratio ga je Nejt Volters sa 17. Na drugoj strani najbolji je bio Simone Fontekio koji je postigao 19 poena, a jedan manje je postigao Vejd Boldvin.

Crvena zvezda sada ima učinak 11-15, a Baskonija 7-19.

C. zvezda - Baskonija 86:83 (13:26, 28:15, 14:15, 31:27)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: oko 4.500. Sudije: Lamonika (Italija), Fufis (Grčka), Viklicki (Češka).

C. zvezda: Lazarević, Volters 17, Davidovac 5, Mitrović 18, Lazić 3, Kalinić 11, Dobrić 7, Holins 12, Simonović, Ivanović 5, Vajt 8, Kuzmić.

Baskonija: Rajeste, Boldvin 18, Barera, Sedekerskis, Marinković, Grejndžer 15, Fontekio 19, Inok 6, Kostelo 14, Piters 5, Gedraitis 6, Kuruc.

Novosti

Komentari