OVO NE SME DA SE DESI! GASI SE CIBONA, DUG JE PET MILIONA EVRA, NEMA NAČINA DA SE PLATI! Evropska košarka ostaje bej velikna!

    foto: KK Cibona/ABA
    Podeli
  • OVO NE SME DA SE DESI! GASI SE CIBONA, DUG JE PET MILIONA EVRA, NEMA NAČINA DA SE PLATI! Evropska košarka ostaje bej velikna!

Hrvatski košarkaški gigant Cibona nalazi se pred gašenjem, jer duguje 40 miliona kuna (oko 5,31 miliona evra), prenose hrvatski mediji. To je danas potvrdio i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

- Cibona nema problem s gradom jer su njeni dugovi prema gradu i gradskim ustanovama manji od 10 odsto. Iako je uz to bilo nenamenskog trošenja gradskog novca, izašli smo joj u susret i nudili sporazume i odlaganje naplate dugova kako bi stala na noge i kako bi se dala prilika novoj upravi. Uprkos tome što nije pokrila dug i prema pravilima nije mogla da ostvari finansiranje iz gradskog budžeta s obzirom na dugove, pronašlo se rešenje da koristi dvoranu, a to nije bilo lako pronaći - naveo je gradonačelnik. - Nakon svega nova uprava odlazi i nekorektno je stavljati bilo kakvu odgovornost na nas, nego je treba tražiti u upravi koja je dovela klub u takvu situaciju i staroj gradskoj upravi koja je to dopustila. Očito se katastrofalno upravljalo, jer kako može da se dogodi da tako istorijski klub, koji je osvojio 20. titulu prvaka, uđe u dugove od 40 milijuna kuna.

Cibona je prošlog vikenda osvojila 20. titulu prvaka Hrvatske i prvu duplu krunu u poslednjoj deceniji. Klub trenutno nema direktora i predsednika, jedino ovlašćeno lice je finansijski direktor Ivan Matašić, čovek kog su hrvatski mediji okarakterisali kao "predstavnika misterioznih investitora predodređenih da spase posrnulog zagrebačkog diva”. Cibonin račun će 21. juna biti u blokadi tačno dva meseca, nakon čega će najverovatnije biti pokrenut stečajni postupak. Zagrebački velikan dvaput zaredom bio je prvak Evrope 1985. i 1986. godine.

SD

Komentari