ŽOC PUSTIO JUNOŠE DA NOSE PARTIZAN DO POBEDE! Ko kaže da "omladina" ne može da iznese teret važnih mečeva?!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • ŽOC PUSTIO JUNOŠE DA NOSE PARTIZAN DO POBEDE! Ko kaže da "omladina" ne može da iznese teret važnih mečeva?!

Trener Partizana Željko Obradović obratio se novinarima na konferenciji posle utakmice sa Slaskom. Crno-beli su slavili posle drame rezultatom 75:73 u okviru sedmog kola Evrokupa.

– Čestitam protivniku, igrali su dobro i mi smo vodili u prvom poluvremenu, pa su oni preokrenuli li i sve je rešeno u poslednjoj četvrtini. Čestitam i svojim igračima i hvala navijačima koji su nas nosili tokom čitave utakmice – rekao je Obradović.

Partizan je najbolje igrao kada su na parketu bili Smailagić, Koprivica, Madar, Glas i Trifunović.

– Ubedljivo najbolje smo igrali sa njima to pokazuje i statistika i to su mladi momci koji pokazuju da mogu da igraju. Ne mogu isti da igraju 40 minuta. Svi su doprineli i zato smo pobedili. Kada se pobedi igrači su bitni tako je bilo večeras, mi smo imali koncentraciju do određenog trenutka do određenog nivoa igrači koji ulaze nisu sigurni šta žele u napadu a šta u odbrani. Pobedili smo jako važnu utakmicu – dodao je trener crno-belih.

Bilo je problema sa povredama, pre, ali i tokom utakmice.

– Trifunovića je bilo teško gledati (posle pada na glavu i razbijanja arkade prim. aut). Posle par minuta se vratio i izrazio želju da se vrati, hvala mu na tome. Glas je osetio u obe noge grčeve. Bilo je nemoguće da se vrati da igra. Smailagić se u jednom trenutku žalio. Pokušao sam da koristim Kuruca, ali je odradio trening jedan samo, ali dečko nije spreman. Sam je tražio da igra, što je za pohvalu. Nadam se da će biti u stanju da pomogne ekipi na narednom meči. Ledeja je stigao umor. O svemu tome moramo da vodimo računa. Mora ekipa da nađe način i da igra. To je i naš posao.

Partizan je uz dosta muke stigao do trijumfa, a ekipi je u više navrata padala koncentracija.

– Ovo je košarkaška utakmica. Nema opuštanja, a naš pristup prema ovom timu je bio maksimalan. Znali smo na koji način igraju. Kad vodiš utakmicu, daješ zadatke sa klupe, osnovna stvar je da tim bude koncentrisan. Ja ću probati da timu pada što manje koncentracija. Ima trenutaka kada im nešto drugo odvlači pažnju. Onda malo manje vode računa o odbrani… Verujem u tim, drago mi je da imamo u svakoj utakmici veliku želju. Uvek možemo da tražimo pozitivne stvari, a moj posao je da analiziramo ono što je negativno – zaključio je Obradović.

Maxbetsport

Komentari