DEVOJKE, DALE STE SVE OD SEBE NEMA ŽALOSTI, IDEMO PO MEDALJU! Španija zaustavila Srbiju, za bronzu protiv Britanki!

    foto: KSS
    Podeli
  • DEVOJKE, DALE STE SVE OD SEBE NEMA ŽALOSTI, IDEMO PO MEDALJU! Španija zaustavila Srbiju, za bronzu protiv Britanki!

Košarkašice Srbije, uprkos velikoj borbi, nisu uspele da savladaju Španiju i plasiraju se u finale Evropskog prvenstva. Srbija – Španija 66:71 (30:37).

Špankinje vodile tokom većeg dela susreta, Srbija u finišu stigla do egala – presudilo iskustvo rivala. Srbija će u borbi za treće mesto igrati protiv Velike Britanije (nedelja, 18.00, RTS2), dok će Španija u finalu ukrstiti koplja sa Francuskom (20.30).

Veliko srce i lavovska borba ovoga puta nisu bili dovoljni da se srpske košarkašice plasiraju u finale Evropskog prvenstva. Španija je zasluženo pobedila 71:66 (21:11, 16:19, 21:20, 13:18) i plasirala se u meč za titulu, dok izabranicama Marine Maljković ostaje borba za treće mesto i bronzanu medalju.

Španija je iskusan tim i to je još jednom pokazala. Tokom većeg dela meča Špankinje su držale konce igre u svojim rukama, Srbija konstantno jurila prednost rivala, u tome i uspela u finišu susreta, ali to večeras jednostavno nije bilo dovoljno.

Možda i glavni uzrok poraza je loš šut srpskih košarkašica za tri poena. Samo jedna pogođena trojka iz deset pokušaja, i to Dajane Butulije za prvo vođstvo Srbije na meču, bila je nedovoljna da se savlada veliki protvnik, koji će u nedelju braniti trofej osvojen pre dve godine.

Jedan od ključnih momenata na meču dogodio se na tri minuta pre kraja, kada je Ani Dabović dosuđena nesportska greška, njena peta lična, posle čega je Španija preokrenula rezultat u svoju korist i privela meč kraju.

Ana Dabović odigrala je meč praktično sa jednom rukom, Dragana Stanković srčano se borila sa centarskom linijom Španije, dok je kapiten Jelena Bruks odigrala najbolje kada se topila prednost rivala, početkom poslednje deonice.

Svaka košarkašica koja je ušla na teren dala je svoj doprinos, ali Španija je jednostavno bila bolji tim i zasluženo ide u finale kontinentalnog šampionata, gde će joj protivnik biti Francuska, kao i pre dve godine.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Jelena Bruks sa 17 poena, dok su po 12 dodale Dajana Butulija i Dragana Stanković. U timu Španije, Astu Ndur postigla je 17, Ana Kruz 13, a Domingez, Nikols i Šargaj po deset poena.

Srbija će u nedelju igrati meč za bronzanu medalju, protiv Velike Britanije, a taj meč na programu je od 18.00 časova u beogradskoj "Štark areni".

RTS

Komentari