SRBIJO, SVI NA KOŠARKU, MARINI I NJENIM LAVICAMA TREBA PODRŠKA: Ova reprezentacija obožava svoj narod...

    foto: KSS
    Podeli
  • SRBIJO, SVI NA KOŠARKU, MARINI I NJENIM LAVICAMA TREBA PODRŠKA: Ova reprezentacija obožava svoj narod...

Košarkašica Srbije Ana Dabović, posle pobede protiv Rusije, bila je zadovoljna igrom svog tima. Očekuje pobedu i u narednom meču protiv selekcije Belgije u nedelju, kao i sve bolju igru svog tima.

"Pokazali smo kad je teško i kada je moranje, jer je Belorusija dobila Belgiju, da smo mi najjače i najsložnije. Nismo igrale svih 40 minuta dobro, ali ne bi ni valjalo. Verujem da seletorka nije baš zadovoljna, ali imali smo energiju koja nas stalno krasi to se osetilo na terenu od prve minute. Publika nas je podržala i zato je utakmica bila zanimljiva", rekla je Dabović novinarima posle meča.

Pobedom protiv Rusije, Srbija je obezbedila plasman u drugu fazu i igranje pred publikom u "Štark areni", a sa koje pozicije će otići biće poznato posle meča sa Belgijom u nedelju (20.30).

"Cilj nam je bio da zaigramo u Areni, nijedna od nas devojaka nije igrala tamo. Srećna sam što ću to da doživim. Ne možemo još razmišljati o Areni, imamo još jedan meč ovde. Protiv Belgije nećemo kalkulisati, igramo svaku utakmicu na pobedu. Da uživamo u pobedi, sutra imamo dan za oporavak i da se spremimo za Belgiju", zaključila je Dabović.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković, posle pobede nad Rusijom, istakla je da joj je drago što je njen tim uspeo da trijumfuje. Srbija je izborila plasman u osminu finala, a eventualnom pobedom protiv Belgije, u narednom meču koji će se igrati u nedelju, izborila bi direktan prolaz u četvrtfinale turnira.

"Bili smo mnogo besni posle prve utakmice, koja je prešla granice po lošim stvarima. I kao što sam rekla posle tog meča bili smo željni da pokažemo našu igru, koju nismo uspeli na startu ni u jednom mogućem delu. Promašena slobodna bacanja, promašeni ziceri, otvoreni šutevi... Ne mogu da ne pomenem da je Belorusija pobedila Belgiju i to se desilo pred našu utakmicu. I onda smo rekle da li je moguće da je Belorusija pokazala svoje najbolje lice i dobila favorita, pa da li je moguće da mi ne možemo da pokažemo našu igru i budemo prave", rekla je Maljković novinarima posle meča.

Maljković je istakla da je trijumf za njih običan i da sada treba gledati šta će se dalje dešavati.

"Rekla sam mojim igračicama uprkos svim problemima, našem neučešću na velikim takmičenjima, i sve što nas muči... Pa nemoguće da smo bili pet puta bolji pre pet godina nego sada. To nije logično. Tako da drago mi je što smo ostvarili pobedu. Ali to je jedan običan trijumf za nas, gledamo šta će se dalje dešavati. Sutra imamo slobodan dan", rekla je ona i osvrnula se na naredni meč sa Belgijom u nedelju.


"Teška utakmice, povređene su danas, povređen im je ego. To je jedan dobar tim i ako smo pravi, mi ćemo da se takmičimo sa njima", rekla je Maljković koja nije htela da komentarise nastavak takmičenja u beogradskoj Areni, jer je njen tim obezbedio drugu fazu.

"Ne znam ja ništa, to moj stručni štab prati. Ja samo od utakmice do utakmice", rekla je i osvrnula se na atmosferu u "Kristalnoj dvorani".

"Nama to mnogo znači, isticala sam pred dolazak da se Zrenjaninci probude i dođu na košarku, da im neće biti dosadno. Mislim da je svima bilo zanimljivo ko je večeras došao u halu. Ova reprezentacija obožava svoj narod i treba nam podrška sa tribina", zaključila je Maljković.

Teleks,info/Mediji

Komentari