(FOTO) SVI SU ZABORAVILI NEMCE, AMERI SE PLAŠE SRBIJE, ŠPANACA, KANADE… A panceri u Kinu dolaze sa pet NBA zvezda!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (FOTO) SVI SU ZABORAVILI NEMCE, AMERI SE PLAŠE SRBIJE, ŠPANACA, KANADE… A panceri u Kinu dolaze sa pet NBA zvezda!

Henrik Redl, selektor košarkaške reprezentacije Nemačke, saopštio je spisak od 16 igrača na koje računa za predstojeći Mundobasket koji se održava u Kini od 31. avgusta do 15. septembra. Pancere predvodi bek Oklahome, Denis Šruder, a od NBA igrača tu su još Danijel Tajs, Pol Zipser, Maksi Kleber i Mo Vagner.

Svoje oduševljenje timom nije krio ni legendarni nemački košarkaš, Dirk Novicki, koji je istakao da je ovo najizbalansiraniji tim koji su Nemci ikada imali.

Pored poenutih igrača iz najkvalitetnije lige sveta, na spisku se još nalaze: Maodo Lo, Isak Bonga, Andreas Obst, Ismet Akpinar, Džošiko Saibu, Nils Gifaj, Robert Bencing, Karim Jalov, Danilo Bartel, Johanes Fohtman i Johanes Timan.

"Najkrupniji" otkaz je izostanak Tibora Plajsa sa spiska koji je odlučio da se ovoga leta ne odazove pozivu selektora Redla.

"Ne plašimo se nikoga. Možemo da se takmičimo protiv bilo koje reprezentacije. Imamo mnogo samopouzdanja",rekao je Redl.

Velike reči za ovaj sastav imao je i legendarni Dirk Novicki.

"Ovo je najpopunjeniji sastav koji je Nemačka ikada imala", kazao je Dirk.

Nemačka će u Kini igrati u grupi sa Francuskom, Jordanom i Dominikanskom Republikom. Mundobasket na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

SD/Teleks.info

Komentari